A sada na prave stvari

Prvi krug Svjetskog Prvenstva donio nam je podosta revijalnih, no i poneke sjajne utakmice. Prošireno prvenstvo se zasada nije pokazalo kao veliki uspjeh, jer imali smo previše blowout pobjeda. No, to ne znači da nije bilo i odličnih utakmica. Naši su imali polovičan uspjeh. Srbija je ubilježila sve tri pobjede, i to dosta dominantno, dok je Crna Gora upisala sva tri poraza. Jedni su u baražu za Finale, drugi za Olimpijadu.

Osim Srbije 100%-tan učinak su ostvarile reprezentacije: Argentine, Poljske, Španije, Amerike, Francuske i Australije. Kako je Pop i predvidio, najviše su dosada uz Srbiju, pokazali Australci. Mills, Ingles, Bogut i ekipa igraju lepršavu, timsku košarku, a u možda i najtežoj grupi u prvom krugu ubilježili su tri pobjede. Nešto većih problema je bilo protiv Litve, no i to su uspješno apsolvirali.

Od navedenih ekipa najmanje su pokazali Španolci i – Ameri. Španija je u posljednjem kolu opasno visila protiv Irana, a imali su dosta problema i sa Portorikancima. Amerika je bila na rubu ponora protiv Turske, izgledaju jako neuvjerljivo. Mladi Amerikanci se još uvijek privikavaju na ovakav stil igre, a Pop će pod hitno morati nešto smisliti jer kreću puno teže utakmice.

Najneugodnije iznenađenje je ispadanje Njemaca. Svoje šanse su prokockali protiv Dominikanse Republike. Protiv Francuza ih je koštao očajan ulazak u utakmicu, a iako su nadoknadili 24 poena minusa, nisu imali snage za preokret. Iduću su izgubil od Dominikanaca, te izletjeli s Prvenstva. Dalje nije prošla niti jedna afrička reprezentacija, a jedina koja je imala neke šanse su Nigerijci. Uzeli su jednu pobjedu, no u nebitnoj utakmici protiv Korejee. Domaćini Kinezi su također izletjeli iako su bili u uvjerljivo najslabijoj grupi. Poljska ih je iznenadila nakon produžetaka, a nakon toga su poraženi i od Venecuele. Teški trenutci za domaćine, koji su bili sigurni u prolazak.

Ekipa koja postiže najviše poena je Srbija, te drži uvjerljivo prvo mjesto. Bilježili su 107,7 poena po utakmici, dok je iza njih Novi Zeland sa 94,7. Srbija dominira i u polju asistencija. Također uvjerljivo prvo mjesto sa 93 asista, odnosno 31 u prosjeku. Drugi su Španci sa 25, te Australija sa 24 u prosjeku.

Bogdan je drugi strijelac Prvenstva iza Novozelanđana Webstera. Momak koji je uništio Crnu Goru igra sjajno Prvenstvo i bilježi točno 25 u prosjeku. Bogdan ima samo poen Manje, a Korejac Ra zatvara vodeći trojac.

Iskusni lisac Ingles je najbolji asistent Prvenstva. Bilježi 8,7 u prosjeku, koliko i Njemac Schroeder. Iza njih je jedno od najugodnijih otkrića Prvenstva Guillent sa 7,7.

 

Iranski div Haddadi je najbolji skakač sa 14 skokova po utakmici, a najbolji Korejac Ra je iza njega sa 12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*