Đetići porazom obradovali susjede

Usprkos ispadanju u prvom krugu, i”gubitnički” dio baraža je dosta bitan za neke reprezentacija. Crna Gora je tako ispala u taj “gubitnički” baraž kako bi se razigravala od 16. mjesto. To je bitno iz razloga što uskoro dolazi i Olimpijada, a poredak na ovom SP-u će krojiti tko može nastupa u kvalifikacijama.

Crna Gora je imala priliku, morali su samo dobiti Turke sa minimalno 11 razlike, te Japance cu posljednjem kolu. Nažalost već su pali na prvoj prepreci. Turska je “zaliječila” rane iz prve faze i došla do pobjede. Iako su Crnogorci sve imali u svojim rukama. Pobjeda je bila jako blizu, čak i ona dovoljna od 11 razlike. Negdje 5 minuta prije kraja Crna Gora je imala 12 poena prednosti. Zatim, Turci kreću u presing po čitavom terenu. Poput neke kadetske reprezentacije, lopte su počele letjeti na sve strane. Turska je iskoristila momentum te preokrenula meč.

Vučević je naravno bio najbolji sa 20 poena te 7 skokova, dok je Dubljević dodao 12 uz 8 skokova. Za Turke Wilbekin je bio sjajan. Ubacio je 9 poena, ali je imao čak 13 asista. Osman je stao na 19, a Mahmoutoglu je ubacio 17.

Ovim porazom ispali su iz svih kombinacija za prolazak dalje, a samim time i za Olimpijadu. Ovo je obradovalo Slovence i Hrvate, koji su sada najbolje rangirane reprezentacije u Europi a da nisu na Mundobasketu. To znači, da kako sada stvari stoje, dobijaju priliku za kvalifikacije.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*