Dan 9: Povratak Talijana iz ambisa za dostojan oproštaj

Duel za prestiž između Italije i Portorika na kraju se pretvorio u poslasticu. Prvo dio je uvjerljvio pripao Portoriku. Italijani su nastavili loš niz iz utakmice za Španjolskom. Ništa nisu mogli pogoditi, lopte su curile iz obruča, bili su u raspadu. S druge strane Portoriko je igrao u sjajnom ritmu, pogađali su trojke i teške šuteve, pa su na poluvremenu imali 20 poena prednosti. Na kraju je utakmica otišla u produžetak i Italija je dobila 94-89.

Drugi dio je počeo i stvari su bile manje više iste. Taman što su malo došli sebi, Hackett radi nesportsku, Portoriko pogađa oba bacanja i odlaze na dotada najveći +24. Konsolidiraju se, te do kraja četvrtine uspijevaju doći do pristojnih -14. U posljednjoj dionici Italija se htjela dostojno oprostiti od Prvenstva. Filloy je unio prijeko potrebno energiju, on i Bellineli su trojkama i ulazima uspjeli vratiti utakmicu u totalni egal. Gallinari je 5 minuta do kraja sa bacanja izjednačio utakmicu. Do kraj se igrao koš za koš, a Italija je odradila još jednu seriju i imali su čak i 7 poena prednosti u jednom trenutku. U posljednji minut ušlo se s prednošću Talijana, ali Rodriguez uspijeva izjednačiti 10 sekundi do kraja. Nakon toga konfuzija, prvo Hackett gubi loptu, a nakon toga Gallnari krade no nije uspio pogoditi i odlazi se u produžetak.

Talijani su mirniji, polako ali sigurno opet su došli do prednosti i zatvorili utakmicu. Bellineli se u drugom dijeli iskupio za lošu prošlu utakmicu i na kraju je ubacio 27 poena, Gallo je ostao na 22 nakon samo 6 u prvom dijelu, dok je Abbas bio od najveće pomoći i dodao je 14 poena uz 8 skokova. U redovima Portorika 14 je ubacio Balkman a po 13 su dodali Browne i Rodriguez.

1 Trackback / Pingback

  1. SP 2019: Poznati svi četvrtfinalisti - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*