Lekcija, a ne poraz

FIBA

Piše: Miloš Dimić

Reprezentacija Srbije je do utakmice sa Španijom bila najdominantnija na Prvenstvu. Prvu četvrtinu na Prvenstvu su izgubili baš sada protiv Španije. Jednostavno nije išlo.

Reprezentacija Srbije je danas bila neprepoznatljiva. Većina osim Bogdanovića, na momente Raduljice i Milutinova su odigrali katastrofalnu utakmicu. Polaganja nisu ulazila, griješilo se u obrani, olako se gubila lopta. Sve loše se slilo na ovu utakmicu. Kao što je i Bogdanović izjavio nakon utakmice “isprašili su nas na iskustvo.” Kada god je bilo potrebno Španci su uspješno smislili nešto. Bila to trojka, slobodna bacanja ili nešto treće. Suci su u najmanju ruku bili zbunjeni, no ipak ovom porazu je najviše kumovala – Srbija.

Ne treba biti prestrog prema našim momcima, te omalovažavati njihove uspjehe. Istina, Filipini i Angola su objektivno ispod svakog prosjeka, ali sve reprezentacije na Prvenstvu su imale barem jednu “takvu” reprezentaciju u Grupi. Evo, npr Španjolska se mučila sa Iranom do posljednje minute utakmice, praktički Iran je pobijedio sam sebe. Srbija je to rješavala suvereno i uvjerljvio. Spominje se i Portoriko. Nimalo naivna reprezentacija. Talijane su imali u šaci, te je meč otišao u produžetak. Reprezentacija koja se nikako ne smije podcijeniti.

Sada, kada je pao i prvi poraz, vjerujem da će na neki način i biti lakše. Odigrala se loša utakmica, ama baš ništa nije išlo, i to većinu igrača. U takvim uvjetima,  uz svesrdnu sudačku pomoć, Španija jednostavno nije mogla izgubiti. Da se razumijemo, da je Srbija odigrala kako priliči, niti jedan sudac ne bi mogao okrenuti utakmicu…

Ovo nije vrijeme da se prozivaju selektor ili bilo tko od igrača. Svima se desi loš dan, a prozivati Gudurića, Raduljicu, Lučića i ostale prosječnim ili lošim igračima u najmanju ruku je smiješno. Prije ovoga roster Srbije je izgledao nepobjedivo, svi su se dičili kako Srbija ima barem po dva super vrhunska igrača na svakoj poziciji. To je istina, ali isto tako to se nije promijenilo ovim porazom. Srbija i dalje ima jedan od najdubljih rostera na Prvenstvu, te su favoriti protiv Argentine. Samo što protiv njih se mora ući hladne glave, koncentrirano i snažno u obrani. Jači smo, pobjeda ne bi trebala biti upitna, samo da odigramo kako znamo!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*