MVP, koji je zbog tima ostao bez titule!

FIBA

Bogdan razbio Amerikance! Srbija se uspjela oporaviti od poraza u četvrtfinalu, te je u teškoj utakmici uspjela dobiti Amerikance. Na kraju je završilo 94-89 za Srbiju.

Kakav je samo meč odigrao Bogdan. U prva četiri minuta – 4 trojke iz 4 pokušaja, za velikih i (kako se ispostavilo nedostižnih) +25 u prvoj četvrtini. Bogdan je bio nezaustavljiv, ubacio je 28 poena, pogodio 7 trojki iz 14 pokušaja uz 6 asistencija i 4 skoka. Celo prvenstvo igra na vrhunskom nivou, i da Srbija nije ispala u četvrtfinalu sigurno bi bio najveći kandidat za MVP turnira:

Prva četvrtina je bila rapsodija za Srbiju. Pogađali su iz svih pozicija, a na Amerikancima su se vidjele posljedice jučerašnjeg poraza od Francuske. Dok je Srbija trpala, Ameri su nemoćno promatrali. Ubacili us samo 7 poena za četvrtinu, što je vjerovatno najgori učinak jedne Američke reprezentacije na Svjetskom Prvenstvu. Srbija je ubacila 8/9 trojki u prvoj četvrtini za velikih 32-7.

Naravno, Amerikanci su preozbiljna reprezentacija da se tako nešto nastavi. Počeli su i oni pogađati dosta teških šuteva, stisli su obranu i polako ali sigurno su se primicali. Stvari su se okrenule, tako da je u tom periodu Srbija ubacila samo 12 poena, dok su Ameri ubacili 33. Bogdanović je dominirao u prvoj dijelu. Ubacivao je odakle je stigao, a svoj obol su dali i Lučić i Jović. Stvari su izgledale nešto bolje nego u utakmicama protiv Španjolske i Argentine i Srbija je igrala s puno više samopouzdanja.

Drugo poluvrijeme se igralo praktički koš za koš. Svoje serije su imali i Ameri i Srbi. Lučić je opet bio sjajan, pogodio je neke teške šuteve, a čak je i Marjanović odradio sjajno svoju ulogu. Stvarao je probleme ispod obruča za Amere, a i naši bekovi su to znali koristiti. U posljednji period ušlo se sa 3 poena prednosti za Srbiju. Početkom posljednje dionice, na krilima Bobana i Bogdana Srbija se odvojila i na 10 razlike. Uporni Ameri su stizali rezultat, Middelton i Barnes su pogađali i držali Amere u igri. Na kraju su napadačkim skokovima ostavili utakmicu na životu.

Srbija je na kraju izdržala! Mirnim izvođenjem slobodnih bacanja, prvo Bogdan, a nakon toga Jokić 20 sekundi do kraja otišli su na 6 razlike. Povratka nije bilo i Sale je ispunio obećanje. Srbija je dobila Amerikance!

Bogdan je bio nezaustavljiv, ubacio je 28 poena, pogodio 7 trojki i totalno izdominirao Amere. Lučić je također bio sjajan sa 15 poena, dok je Vasa Micić dodao 10 poena. U redovima Amera Barnes je ubacio 22 poena, dok je Kemba stao na 18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*