Veliki Scola odveo Argentinu u Finale!

Pred sam kraj svoje karijere Luis Scola je odigrao možda i utakmicu života. Pokopao je Francuze koji su bili neprepoznatljivi sa 28 poena i ključnim trojkama kojima je prelomio meč. Na kraju prednost Argentine popela i do konačnih 14 razlike. Završilo je 80-66 za Argentince koji su se pridružili Španjolcima u Finalu.

Od samog početka Argentina je bila u prednosti. Agresivni Campazzo, Laprovitolla i Vildoza stvarali su ogromne probleme u organizaciji igre Francuza, dok je iskusni Scola trpao na drugoj strani. Pridružio mu se Deck i na odmor Argentina odlazi sa 5 razlike.

Drugi dio je u potpunosti pripao Argentincima. Agresivnost je samo rasla, Francuzi su griješili, nisu mogli organizirati napad, a Fournier je imao “svoju večer”. Priključak su držali zahvaljujući Ntikilini koji je opet pogodio nekoliko bitnih šuteva. No, kada god bi prišli, vrlo brzo je uslijedio odgovor s druge strane. Deck je ubacivao u trećoj dionici, a za kraj se pobrinuo Scola. Ubacio je dvije ključne trojke kojima je potpuno prelomio meč. Fournier je nakon toga promašio 2/3 bacanja i priči je bio kraj. Argentina je u finalu Svjetskog Prvenstva.

Deck je ubacio 13 bitnih poena, a Campazza je bilo svugdje. Šuterski nije bio toliko dobar, ubacio je 12 poena, no imao je 7 skokova i 6 asista. Ntikilina je bio uvjerljvo najbolji kod Francuza, ubacio je 16 poena uz relativno solidan šut. Fournier je isto ubacio 16, no za to mu je trebalo 17 lopti, a trojke je šutirao 1/6.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. SP 2019: Grande Scola ili Big Marc? - Ostatak Sveta
  2. Košarkaška Scola: Argentinska ikona i čovek od materijala za medalje - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*