Sale odlazi, stiže Sale

Selektor Đorđević odradio je posljednju utakmicu na klupi Srbije. Nakon pobjede od Češke i osvojenog 5. mjesta na Prvenstvu izjavio je kako ugovor neće produživati. Možda je posljednje Prvenstvo odrađeno lošije od očekivanog, no Sale je radio izvanredan posao i donio nam mnogo veselja.

Hvala ti Sale!

Kao njegova zamjena već se krenuo spominjati Igor Kokoškov. Prvi europski trener koji je postao i glavni trener neke NBA ekipe. On bi bio idealan za ovo mjesto, pogotovo kad uzmemo u obzir što je napravio na njegove prošla dva izbornička posla u Gruziji i Sloveniji. Nažalost, Igor će vjerovatno biti nemoguća misija. Naime, iako je on zainteresiran, kako je pomoćni trener u Kingsima, neće biti dostupan za veći dio kvalifikacija. Tako da će njega biti gotovo nemoguće dovest.

Druga opcija, trenutno favorit je Saša Obradović. Legendarni playmaker već je duži niz godina trener. Sa Njemačkom Albom imao je dosta uspjeha, a trenutno je trener Monaca. Igraju Eurokup, tako da će biti moguće dovesti “drugog” Saleta za izbornika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*