Scola pred novim izazovom

Na netom završenom Svjetskom Prvenstvu, Argentinci su sve iznenadili i plasirali se u Finale. Legenda argentinske, a bogami i svjetske košarke, Luis Scola odigrao je briljantan turnir. Iako je već gotovo zagazio u 40-te godine Scola nije izgledao ništa manje spremno od momaka koji su možda i duplo mlađi.

Tijekom turnira je bilježio 17,9 poena, 8,1 skok i 1,8 asistencija, te dominirao protiv svih protivnika osim u Finalu protiv Španjolske. Pokazao je da su godine samo broj, te je tijekom turnira izgledao kao mladić. Kada s tim uparimo nevjerovatno iskustvo, jasno nam je zašto je Scola bio ponajbolji igrač turnira. To je primjetio i Kraljevski klub. Real Madrid je izrazio želju da dovede Luisa Scolu i tako se pridruži argentinskoj koloniji u Madridu.

Još ništa nije konkretno dogovoreno, a iako je pokazao vitalnost problem bi ipak mogle biti Scoline godine. Iako je igrao praktički svaki drugi dan, u Realu bi morao izdržati takav tempo gotovo čitavu sezonu. ACB Liga je najjača izvan NBA, tu je i Euroliga u kojoj sada ima puno više utakmica. Scola je već izjavio kako misli da njegovo tijelo ipak ne može izdržati napore čitave sezone. U Kini, gdje je trenutno, stvari su dosta lakše, uzevši u obzir raspored, protivnike i treninge.
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*