Lance is back!

Lance Stephenson sve je samo ne obična NBA pojava. Zapravo, on je pravo osveženje u ovoj ligi, u kojoj je aktivan već 9 godina.

Svoju poslednju sezonu u NBA, 2018 – 2019, odigrao je u Lakersima gde se nije najbolje snašao pa je 1. avgusta ove godine poptisao za kineski Liaoning Flying Leopards. Debitirao je u Kini i već u samom startu pokazao da se nimalo nije promijenio. Vodio je svoju ekipu do pobede sa dominantnih 31 poenom, a usput nije zaboravio ni zaprijetiti suparničkim igračima. Dominacija je bila očita, a Lance bi se mogao prošetati kroz ovu Ligu, kao i većina njegovih kolega stiglih iz NBA.


 

Odigrao je za Lakerse 68 mečeva, beležio je 7.2 poena, uz 3.2 skoka i 2.1 asistencije. Na momente je blista, i delovao je genijalno, dok je mnogo više bio pogubljen, a ulazeći sa klupe nije mnogo doprinosio igri ‘jezerdžija’ koja se potpuno raspala povredom Lebrona:

A za Duranta – gitara!

Pacersi su bili vrh

Svoje najbolje dane proveo je u Pacersima, gde je igrao 4 prve godine svoje NBA karijere od kojih je 2 bio starter. Nakon putešestvija po Charlottu, Los Angelesu, Memphisu, New Orleandu, Minnesotu, u februaru prošle godine vratio se u Pacerse, da bi se prošloga leta pridružio Lebronu i Lakersima.

Stephenson je dete njujorškog asfalta, odrastao u Brooklynu i od malih nogu naučio je ‘brinuti’ za sebe. Njegova priča počinje još 2002., kada je u Bronxu tokom jednog turnira izazivao tadašnju senzaciju američke košarke, OJ Mayoa, ne samo na utakmici, već i nakon iste. Imao je svega 14 godina. Sa NBA zvezdom, Stephom Murberyem igrao je basket na terenima New Yorka, gde se igralo tvrdo, guralo, kucalo… Lens se nije plašio, lako je vladao situacijom, i ubrzo je dobio nadimak – “Eight grade” iliti – osmak!

Karakter ga je uvek pratio, gde god je bio. Tako je 2008. izbačen iz selekcije juniora SAD-a, jer je kvario hemiju u svlačionici. Supertalenat prepoznaje legenda Larry Bird i dovodi ga u Pacerse sa kojima dva puta dolazi u finale Istoka. No, karakter je karakter…

Slede svađe, provociranje sudija, protivnika… Od legendarnog duvanja u uvo Lebronu Jamesu, luđe je možda to kada je tokom time outa išao do klupe Heata, ili je sam sebe udario kako bi iscenirao faul u napadu…

Bio je dobar igrač rotacije, nikada nije bio šuter, ali je bio dobar allrounder i solidan obrambeni igrač. Posle Pacersa odlazi u Hornetse kao slobodan igrač. Dobio je veliki ugovor no razočarao je Jordana i struku Hornetsa koji ga ubrzo tradeaju u Clipperse. Činilo se da će se tamo uklopiti i ulaziti s klupe, no ni tamo nije opravdao ulaganja i opet je tradean, ovaj put u Grizzliese.

Povredio se i otpušten je početkom sezone iz Memphisa, a početkom potpisuje 10-dnevni ugovor s Pelicansima. Zbog povrede Evansa hitno im je trebao kreator u napad, no povratkom Tyrekea Lance im više nije bio potreban i otpušten je.

No, tokom februara vraća se u Indianu, i gle zanimljivosti – u prvom krugu play offa igra upravo protiv Lebrona i Cavsa, gde je pružao vrlo dobre partije, pa čak i šuterski gledano. No, Cavsi su Pacersima uručili metlu, a Lanse je nakon odlaska Georgea, Teagguea, verovatno Ellisa, ostao sam… Doduše, biće zanimljivo videti kako će Pacersi izgledati, i kako će naš Bojan Bogdanović da se uklopi u tim sa ovim velikim zabavljačem.

Sa istim supernikom našao se u doigravanju i ove sezone. Naravno, nije izostalo Lanceove energije, a ovoga puta meta je bio veteran Cavsa, Jeff Green:

“Zna gde je parking, čekam ga posle tekme…”

U Lakersima se nije najbolje snašao, iako je na momente nagoveštavao da je njegovo ludilo ‘pokretački’ pogon nekog novog tima iz LA:

Luda družina losanđeleska!

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. "Zna gde je parking, čekam ga posle tekme..." - Ostatak Sveta
  2. Luda družina losanđeleska! - Ostatak Sveta
  3. Šaptač se vraća kući! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*