Šok u Arizoni: Aytonu suspenzija od 25 mečeva

screenshot

Sunsi će ostati bez jednog od svojih glavnih igrača, mladog centra DeAndre Aytona koji je suspendovan na 25 mečeva. Kako je saopšteno, igrač je prekršio NBA antidoping pravila jer je bio pozitivan na diuerik.

Ayton je u prošloj sezoni beležio 16.3 poena i 10.3 skokova i očekivalo se da ove sezone eksplodira.

Ovo mu nije prva ‘afera’ za koju se vezuje njegovo ime…

Afera na univerzitetu

Bivši centar Univerziteta Arizona, i prvi pick  drafta 2018 našao se nedavno u centru korupcijskog skandala. Prema višestrukim izvorima njegovo ime se pominjalo tokom saslušanja trenera Univerziteta TJ Gassnole koji je davao novac određenim igračima, između ostalog i Aytona.

Drugi igrači su Billy Preston, Silvio De Sousa, Brian Bowen i Dennis Smith (koga su Mavsi birali 2017 kao 9. picka). Ovo je bilo prvi put da se ime Aytona pominje u ovom kontekstu, i on se do sada nije oglašavao.

Gassnola je pod istragom jer se sumnja da je uzimao novac od Adidasa i davao ga određenim sportistima kako bi ih regrutovao da igraju u njihovoj opremi i učestvuju u aktivnostima pod njihovim logom. Tako je u februaru, ESPN preneo kako je trener Arizone Sean Miller u telefonskom razgovoru sa jednim NBA agentom pominjao 100.000 dolara koje bi trebalo platiti Aytonu. Namera je bila odobrovoljiti visokog momka da nastupa u Adidas ligi mladih, da zaigra za tim koji Adidas sponzoriše, ili da potpiše sponzorski ugovor sa Adidasom. Ayton je na kraju igrao pod logom Nikea, a ovoga leta je potpisao sponzorski ugovor sa Pumom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*