Najveća bruka u karijeri Russella Westbrooka!

Ni u najgorim snovima košarkaši, uprava i fanovi Houston Rocketska nisu očekivali ovakvu blamažu kakvu du doživeli na Floridi. Neki novi Heatse, predvođeni Butlerom (jedinom pravom zvezdom), ali i nekim novim Spoelstrinim ‘vojnicima’ – Robinson, Leonard, Dragić, prosto su demolirali Rocketse:

Bilo je 129 – 100, prvu četvrtinu dobili su sa neverovatnih 46 – 14, a u jednom momentu imali su i velikih +41!!! A krivci za ovo su razvikane zvezde i gromoglasno najavljivani udarni duet ‘raketa’ – James Harden i Russell Westbrook. I dok je Harden od ranije poznat kao veliki potrošač lopti, i sa tom praksom je nastavio i u ovoj sezoni, Westbrook je protiv Miamia odigrao najgoru partiju u svojoj karijeri.

Westbrook je imao najgori +/- u karijeri (rezultat tima dok je on u igri) sa -46, a prethodni najgori bio mu je -36 u februaru 2017. godine. Meč je završio sa 10 poena (šut iz igre 3/11), šest asistencija i četiri skoka, a Harden sa 29 poena (šut 6/14), četiri skoka i tri asistencije.

U prvih šest mečeva, gde Houston ima polovičan učinak, Westbrook beleži 21,2 poena (46,1% iz igre), 9,8 skokova i 9,2 asistencija. No zanimljivo je da je šut udarnog dvojca Rocketsa za tri poena blago rečeno užasan – tek 22.4 %.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*