Prošlogodišnji finalisti na dnu, ne pomaže ni Melo!

screenshot

Mesec dana nakon početka sezone na dnu Zapadne konferencije, pomalo iznenađujuće, nalaze se finalisti prošlogodišnjeg doigravanja – GS Warriorsi i Portland Blazersi. I dok se situacija sa ‘ratnicima’ može razumeti, jer tim Steva Kerra u sezonu je ušao desetkovan povredama a ta situacija se još i pogoršala kako je sezona odmicala, veliki znak pitanja lebdi nad ekipom iz Oregona. Šta se desilo sa Portlandom, timom koji su mnogi videli u vrhu, ekipom koja ima iskusni i ponajbolji bekovski tandem u ligi, koja igra čvrsto odbranu i ima potrebno iskustvo da rešava utakmice.

Sinoć je Portland poražen od Cavsa (104 – 110) i to im je 4. vezani poraz, a 12. ukupno i sada su sa scorom od 5 pobeda i 12 poraza na samom dnu Zapada. Podsetimo prošle su sezone sa 53 pobede i 29 poraza završili na trećem mestu, a potom su preko Denvera dogurali do finala.

Sinoć su u sastavu bili svi (vratio se Lillard, igrao je McCollum, nastupio je Carmelo Anthony) sem centra Hassana Whitesidea. No, ni to nije bilo dovoljno. I dok su Lillard (23 poena, 8 skokova, 8 asistencija) i McCollum (20 poena, 6 skokova, 5 asistencija) ispunili svoju normu, dotle je Melo (ponovo) razočarao. Meč je završio sa 11 poena, 2 skoka, 2 ukradene lopte ali i 8 pokušaja za tri poena od kojih niti jedan nije završio u protivničkoj mreži!

Podsetimo se, od kako je Melo stigao u Portland, Blazersi imaju 0-3, a evo i njegovog učinka:

  • 19 Nov, Pelicansi (poraz), 24 min, 10 poena, 4 skoka, 2 od 3 za tri poena
  • 21 Nov, Bucksi (poraz), 29 min, 18 poena, 7 skokova, 5 asistencija, 3 od 5 za tri
  • 23 Nov, Cavsi (poraz), 35 min, 11 poena, 2 skoka, 2 ukradene, 0 od 8 za tri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*