Lov na Ljubav

“Želim ići kući” – ispalio je Kevin Love prije nekoliko dana izrazivši želju za odlazak u Portland. Kevin je jedini ostao od šampionskog trojca Kyrie/Lebron/Love. Preko ljeta Cavsi nisu baš bili zagrijani mijenjanje Lovea, da bi se nedavno predomislili te objavili kako je Love na trade blocku. Gledajući igre Cavsa ove sezone, Love se nikako ne uklapa u ovaj roster. Uz Knickse, Cavsi su jedna od najgorih ekipa Lige, a Love pruža daleko slabije igre nego što je pružao u najboljim danima. Još uvijek se vraća u formu nakon povreda zbog koji je u posljednje dvije sezone odigrao samo 40 utakmica. Izuzev Blazersa, još je nekoliko ekipa izrazilo interes za trade. Prvi u redu su Heat i Nuggetsi. Gdje bi se Love najbolje uklopio?

Blazers

Preferirana destinacija za Lovea. Čak i dok nije izrazio želju za povratkom kući, Blazersi su bili jedni od najozbiljnijih kandidata za trade. Povreda Nurkića unazadila ih je više nego što su očekivali. Doveden je Whiteside kao alternativa ali zasada nije zadovoljio. Povredio se i Collins kojega zbog povrede ramena neće biti duže vrijeme, dok je Hood nažalost završio svoju sezonu povredom ahilove tetive. Malo su ublažili pad dovođenjem Mela, ali za veći iskorak u playoffu ovo nije dovoljno. Love se čini kao “savršena meta”. Trio Lillard-McCollum-Love zvuči poprilično ozbiljno, a sigurno smo da će u ovakvom okruženju Love puno brže povratiti željenu formu. Problem bi mogao biti u tome što Blazersi nemaju baš puno toga za ponuditi. Cavsi isključivo traže mlade igrače i pickove, a situacija s mladima u Blazersima nije baš nasjajnija. Najbolji mladi igrači su im bekovi, a Cavsi tamo već imaju Sextona i Garlanda, tako da su im bekovi najmanje potrebni.

Heat

Što se tiče ponude, Heat je ovdje u najboljoj situaciji. Dovođenjem Butlera postali su ozbiljna ekipa, te pritajeni favorit na Istoku. Dovođenjem Lovea mogli bi potvrditi svoju kandidaturu za prsten. Butler i Love su sjajan par veterana, uz mlade snage u Adebayou, Herrou i Nunn postaju jako neugodni. Adebayo bi se u situaciji dovođenja Lovea vratio na svoju poziciju centra, dok bi Leonarda u petorci zamijenio Love. Sličan tip igrača, s tim da je Love puno kvalitetniji igrač. Vrlo je vjerovatno da bi Leonard čak i bio dio dogovora, uz igrače kao što su Derrick Jones Jr. i Kelly Olynik. Riley bi sigurno mogao sklopiti zadovoljavajući paket za Cavse.

Nuggets

Iako bi Jokić i Love čini jako zanimljiv centarski par navijamo da Nuggetsi ipak ne krenu po Lovea. Napad nikako ne bio problem za ovaj dvojac, no obrana je već druga priča. U tom slučaju Millsap bi i dalje morao igrati u petorci, tako da dovođenje Lovea da ulazi s klupe nikako nema smisla. Pogotovo kada imaš tako dobru klupu kao Nuggetsi. Iako Millsap nema prevelike brojke, to što su Nuggetsi produžili njegov ugovor na još godinu dana dovoljno govori. Izbacivši njega iz petorke obrana drastično pada, a Jokić nije na tom nivou da pokriva toliko prostora. Love nije potreban Nuggetsima, više je potrebno da se Malone napokon odluči za nekakvu rotaciju. Nikako da pronađe dobitni par krila, pa konstatno mijenja Craiga, Beasleya, Hernangomeza, a ponekada se odluči ubaciti i Portera. Riješivši taj problem, Nuggetsi će zaigrati puno bolje nego da dovode Lovea.

Trenutno Love je daleko od najbolji dana iz Wolvesa, čak i najboljih dana u Cavsima. Veliki utjecaj na ovo ima i ekipa. Love više ne može dominirati i nositi ekipu kao što je radio u Wolvesima. Trenutno, bolje bi se uklopio u ekipu gdje nije prva opcija. Sve ekipa koje su zaintersirane, nude mu baš to. Najbolji fit bi svakako bio Heat, no i Blazersi bi dosta profitirali dolaskom Lovea.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Nuggetsima treba 'šok terapija', a Bogdan je idealan za tako nešto! - Ostatak Sveta
  2. Najvruća "roba" NBA Lige - Ostatak Sveta
  3. Lillard izvan svake pameti - Ostatak Sveta
  4. Cleveland Cavs 2019/20: Druga godina lutanja bez Kralja - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*