Proklestvo Jastreba

Trash talk je oduvijek bio prisutan u NBA Ligi. Pogotovo u vrijeme old school igrača poput Birda, Paytona ili Jordana. Ovaj trojac je u gotovo svim situacijama uspio opravdati trash talk. Posebno “efikasan” je bio Bird… Postoji i “druga strana” trash talka. Kada ti se to obije o glavu.

It’s over

Trae Young je osjetio onu “drugu stranu” trash talka. Kobna je bila utakmica protiv žilavog Miami Heata. Young je asistirao Lenu koji je odveo Hawkse na +6 minutu prije kraja utakmice. Vikao je “It’s over” i probudio Butlera i ekipu Heata. 6-0 serija do kraja utakmice, dovoljno za produžetak u kojem je postojala samo jedna ekipa. Na kraju sve, Hawksi su od dobijene utakmice, izgubili 14 razlike. Odtada Hawksi se nisu sastavili s pobjedom. Negativni niz traje već 7 uzastopnih utakmica. Preuzeli su dno Lige od kriminalnih Knicksa.

Youngovo “prokletstvo” proganja Hawkse. U svemu ovome Young je zapravo najmanje kriv, jer pruža fantastične igre. Ostatak ekipe je problem, ponajviše obrana. Raspored im nije bio naklonjen, ali najviše su zakazali u utakmicama koje su realno imali šanse dobiti. Dopustili su Bullsima 136 poena, nedugo nakon toga laganih 143 poena od Knicksa. New York Knicksa koju su debelo najgora napadačka ekipa Lige. Postižu samo 103 poena po utakmici, igraju gotovo najsporijim tempom a nekoliko dana prije utakmica s Hawksima, ubacili su Blazersima 87 poena. Katastrofalnim nizom Hawksi su postali najgora defenzivna ekipa Lige.

Napadački uspijevaju “plivati” bez Collinsa koji bi se uskoro trebao i vratiti. Jabari Parker izgleda preporođeno i njegove dobre igre uspjele su u neku ruku nadomjestiti Collinsa. Trae Young još uvijek nije posustao. Imao je fantastičan početak sezone.

Rađanje novog rivalstva

Vuče napad Hawksa koji je ovisan o njegovom učinku. Sve kreće od njega, lopta je stalno kod njega, po usage rateu nalazi se iza Dončića, Giannisa i Hardena. Svojski se trudio da prekine ovaj negativni niz. U posljednjih sedam utakmica na 31,2 poena i 8,3 asista u prosjeku. Nije išlo, kao da je netko bacio prokletsvo na Hawkse. (prokletstvo zvano neigranje obrane…). Collins se uskoro vraća i nadaju se da bi on mogao preokrenuti situaciju. Imali su i playoff ambicije ove sezone, ali sada ih samo čudo može izvući. Povratkom Collinsa napokon će biti kompletni. Huerter se također vratio nakon niza sitnih povreda i polako hvata formu.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Jastreb leti ispod radara - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*