Top 5 25.12.-27.12.: Lukin povratak oduševio i Popa, Dragon za pobjedu

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


33 min,24 pt,10 sk,8 asist, 39%FG

Na prvu povreda zgloba je ružno izgledala, ali Luka se vratio kao da povrede nije ni bilo. Propustio je 4 utakmica i odmah po povratku, isporučio Spursima 28 poena te vodio Mavse do pobjede. Na trenutke jest izgledao zapuhano i umorno, što je i sam priznao nakon utakmica, no ugodno je iznenadio dobrom igrom.

Pop ga je nahvalio nakon utakmice, te usporedio s Magicom. -“Mrzim što ovo moram reći, ali Luka nije Magic Johnson. No, on stvari na parketu vidi poput Magica, ima sjajan osjećaj za košarku i to je nešto što se ne može naučiti.”- izjavio je Pop nakon utakmice.

2 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


32 min,16 pt,12 sk,7 asist, 43%FG

Umalo triple double za Vuča u velikoj pobjedi protiv Sixersa. Druga zaredom za Magic, pomalo i iznenađujuća. Sixersi su se ispuhali u božićnom razbijanju Bucksa i ponestao je snage protiv Vuča i ekipa. Utakmica je bila u egalu cijelo vrijeme, a prvi dio je pripao Sixersima. Tek duboko u trećoj četvrtini, baš košem Vučevića Magic preuzima vodstvo. Utakmicu su skoro ispustili, u posljednjoj minuti su gađali 5/11 bacanja, a Sixersi su se trojkama umalo vratili u meč. Srećom, posljednja trojka nije ušla i Magic je došao do pobjede.

Vučević se vrlo dobro nosio s Embidom i Horfordom. Sjajno je razigravao suigrače i prikupio je čak 7 asista. Koristio je to što je Embid morao napuštati reket i paziti Vuča na perimtetru.

 

3 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


31 min,23 pt,10 sk,4 asist,2 ukr,45 %FG

Niz Nuggetsa je iznenađujuće prekinut. Nanizali su 7 pobjeda zaredom, a onda su naišli na najgoru ekipu Zapada, Pelicanse. Ingram ih je isprašio sa 31 poenom. Jokić je bio najbolji u redovima Nuggetsa. Jedino je njemu ponešto pošlo od ruke u napadu. Ubacio je 23 poena, te uspio uhvatiti 10 skokova, dovoljno za još jedan double double. Obrana je zakazala, Ingram je radio što je htio, ubacio im čak 7 trojki. Osim Jokića i Grant je uspio nešto odigrati i ubaciti 17 poena, dok su najviše zakazali bekovi. U oba smjera.

4 Goran DRAGIČ (Heat)


29 min,14 pt,3 sk,6 asist,1 ukr, 42%FG

Još jednom se Dragič pokazao kao ključni igrač s klupe. Utakmica protiv Pacersa je bila skroz izjednačena. Tek se u posljednjoj četvrtni Heat uspio odvojiti na 9 poena razlike. Jednom trojkom Dragiča, jednom Herroa. Totalni kaos je izbio na kraju. Činilo se kako posljednji napad Heata beskonačno traje. Prvo je promašio Butler, nekako iskontrolirao loptu. Došla je do Nunna, koji također promašuje, a onda Adebayo daje loptu Dragiću. Smireno fintira, ulazi u reket i floaterom 6 sekundi prije kraja donosi prednost Heatu. Pokazati će se kao ključna prednost, jer Pacersi su promašili posljednji napad.

Ovom pobjedom Heat je postao najbolja domaćinska ekipa NBA Lige, samo samo jednim porazom u 13 utakmica.

 

5 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


37 min,16 pt,4 sk,1 asist,1 ukr, 33%FG

Oba Bogdanovića su imala lošu šutersku večer. Babo je bio malo manje loš. Ovaj puta je prepustio palicu Mitchellu koji je izdominirao u drugom dijelu. Donovan je ubacio 28 od svojih 35  poena u drugom dijelu. Babo je također dao svoj doprinos, završio je meč sa 16 poena, iako je imao samo 1/7 za tri. Obranu je odigrao na razini, a čak i kad ovako promašuje, ekipe jednostavno moraju paziti na njega. Nešto što je sigurno pomoglo i Mitchellu u ovoj utakmici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*