Oladipo se vraća, kreće show na Istoku!

victor oladipo
TheSource

Indiana Pacersi definitivno su “plutajuća mina” Istoka. Trenutno su na ne tako bajnom 6. mjestu, ali samo ih 3 pobjede dijeli od drugih Raptorsa. Do kraja sezone imati ćemo veliku borbu između 5 ekipa za pozicije i prednost domaćeg terena. Raptorsi, Heat, Celticsi, Sixersi  i Pacersi nalaze se u samo 3 pobjede. Ovdje možemo očekivati svašta do kraja sezone…McMillanovi momci izgledaju jako dobro. Sabonis i Brogdon igraju sezone života, Warren i Lamb su uspjeli zamijeniti Babu, a najveće pojačanje im tek stiže. Victor Oladipo se vraća na parket nakon godinu dana pauze.

Najbolji igrač Pacersa povredio se prošle godine protiv Raptorsa, pokidao je tetivu u koljeno, a rehabilitacija je dugo trajala. Već je više puta najavio da se vraća jači nego ikad, a za početak McMillan će ga uvoditi s klupe.

Restrikcija minuta je normalna, a očekuje se da Oladipo uhvati pravu formu nakon Allstara. Brogdon i Oladipo bi mogli razviti sjajno partnerstvo. Obojica odlični u obrani, te još bolji u napadu. Brogdon se uz Giannisa navikao igrati dio utakmice kao spot up opcija, tako da ne bi trebalo biti problema niti sa Oladipom. Pacersi postaju još opasniji, a kako osim Bucksa nema izraženih favorita za Finale Istoka, sve je moguće…

Pacersi: Hemija, odbrana i povratak All Stara

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*