Lillard propušta više od Allstara

screenshot

Surova je sezona 2019-2020 prema igračima Portlanda. Gotovo ceo regularni deo igraju bez Jusufa Nukrića, CJ McCollum bio je odsutan jedno vreme, a sada se povredio i njihov najbolji igrač, Damian Lillard.

Lillard je povredio prepone na desnoj nozi u meču protiv Grizzliesa, koju je njegov tim na kraju izgubio. Do povrede je došlo 3:22 minute pred kraj poslednje četvrtine kada je Jonas Valaciunas blokirao Lillarda a ovaj se nakon pada uhvatio za nogu.

“Kada se desilo, samo sam osetio,” rekao je Lillard koji je meč završio sa ‘skromnih’ 20 poena, 10 asistencija i 5 skokova za 37 minuta. “Znao sam da sam ih istegao, i nije imalo smisla provesti na terenu još tih nekoliko minuta i doprineti pogoršanju povrede”.

Kako stoje stvari zbog ove će povrede Lillard propustiti ovogodišnji All Star, gde je trebao nastupiti za Lebronov tim, ali u takmičenju u šutiranju trojki. Njegova zamena će biti Devin Booker iz Sunsa, u oba takmičenja. Iz tabora Blazersa su objavili kako njegova povreda ipak nije tako bezazlena. Lillard bi mogao pauzirati najmanje 2 nedelje, a moguće je čak i više. Ovo nisu dobre vesti za Portland koji sada bez svog najboljeg igrača moraju vijati playoff mjesto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*