Proces u raspadu

Photo by Jesse D. Garrabrant/NBAE via Getty Images

Ne cvjetaju ruže u Philli. Unatoč sjajnom scoreu na domaćem terenu, Sixersi se pretvaraju u drugu ekipu kada izađu iz svoje dvorane. Neprepoznatljivi su, a počeo se stvarati i problem igranja Embiida i Simmonsa zajedno u petorci. Dvojica nosioca Procesa ne odgovaraju jedan drugom u igri i to polako postaje ogroman problem. Pita se tu nešto i Browna, koji izgleda ne može pronaći dobar balans u petorkama, pa tako igra na gostujućim parketima pati.

Sada su ih pogodile i povrede. Prvo je otpao Simmonsa, čija se povreda leđa ispostavila dosta ozbiljnijom nego što se provtno mislilo. Trpio je bol neko vrijeme, probao igrati protiv Bucksa, no izdržao je nešto više od 4 minute. Za nekih tjedan i pol dana Simmons ide na kontrolu, a onda će se znati kada se vraća na parket.

Povredom Simmonsa Embiid je totalno eksplodirao. Reket je odjednom postao prazan, a Joel sada ima prostora za manevriranje. Zorno je to prikazao protiv Hawksa protiv koji je odigrao utakmicu karijere. Sasuo im je 49 poena, no već je iduću utakmicu i on prisilno završio izvan parketa. Odigrao je 7 minuta u porazu od Cavsa, morao je u svlačionicu zbog povrede ramena. Detalji povrede zasada nisu poznati, no čini se da ne bi trebala biti teže prirode.

Ako ipak budu dulje vrijeme bez najboljeg dvojca, to bi mogao biti veliki problem. Iza Sixersa je jako loša sezone. Harris povremeno bljesne, Simmons i Embiid koliko toliko odrađuju posao, no potpuno je zakazao Horford. Formu nikako da uhvati, u pojedinim trenutcima izgleda kao rookie na parketu. Playoff će predstavljati problem ovoj ekipi, u trenutnom stanju biti će čudo ukoliko se dovuku do Finala konferencije.

1 Trackback / Pingback

  1. Zaboravite Simmonsa, Shake zaljuljao Phillu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*