Posljednji dio slagalice

NBA.com

Suvereno prvo mjesto na Zapadu drži ekipa Los Angeles Lakersa. Predvođeni nevjerovatnim Lebronom koji niti u 35. godini ne pokazuje znakove starenja. Jednostavno ne posustaje, prvi je asistent Lige, vođa ove ekipe Lakersa koji su među glavnim favoritima za titulu. Davisa naravno ne smije izostaviti, no Lakersi osim navedenog dvojca imaju i dosta široku klupu. Većinom su to prekaljeni veterani, poput Ronda, Howarda, Popea i Bradleya.

Za vrijeme prijelaznog roka su mirovali, no praktički od početak ove godine priča se kako traže pojačanja na bekovskoj poziciji. Pelinka se nije odlučio uzeti playmakera, već šutera, a bogami je i bio strpljiv. Nije povlačio niti jedan potez, vrlo je oprezan kod izbora. Zato svi igrači koji su u konkurenciji prošli su pripremne treninge s Lakersima. A u narednih nekoliko dana Pelinka će se odlučiti između nekoliko kandidata.

Dion Waiters

Dion je neslavno završio svoju karijeru u Heatu. Vrhunac sezone je bio kada se toliko napušio od kolačića da mu je pozlilo na putu za utakmicu. Dugo se mučio s povredama,a  i kada je bio spreman Spoelstra ga nije koristio. U to malo vremena što je dobio ove sezone, ima stvarno odlične brojke. Istina, uzorak je vrlo mali, no šuterski je i dalje na razini. Prema riječima iz tabora Lakersa, Waiters je oduševio na treninzima. Viška kila nema, u odličnoj je spremi, a šut nikada nije bio problem. Po svemu sudeći, on je taj koji će zauzeti posljednje mjesto na rosteru.

JR Smith

Popularni Henny -God je od prošle sezone bez ekipe. Cavsi su ga se riješili, tj otpustili ga. U međuvremenu Smith je brusio svoju formu, pa smo malo malo mogli vidjeti snimke s njegovih treninga na društvenim mrežama. To apsolutno ništa ne znači, no i on je prošao pripremne treninge. Slično se pričalo i za njega, kao i za Waitersa. Smith je u odličnoj fizičkoj formi, a i sam je nedavno izjavio kako je trenutno bolji od 85% Lige. U tu izjavu baš i ne vjerujemo, no za Smitha ima sigurno ima mjesta u Ligi. Možda će to biti u Lakersima…

Jamal Crawford

Prosto je nevjerovatno kako Jamal još uvijek nema ekipu. Prošlu sezonu je završio u Sunsima, a u posljednjoj utakmici ubacio je čak 51 poena Mavsima. Od te utakmice nije se pojavio na NBA parketima. Crawford bi i dalje mogao biti nekakva light verzija Lou Williamsa, koji bi u maloj minutaži mogao isporučiti dosta poena. Nije klasičan šuter, ipak mu treba lopta da bi bio koristan, zato on ima najmanje šanse za doći u ove Lakerse. Igrački nije daleko od ranije navedenog dvojca, no jednostavno se najmanje uklapa u ovu ekipu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*