Veče kada su Jordan i Pippen prvi put išli jedan na drugoga!

YouTube

Era NBA košarke 90-ih je bila čista dominacija Chicago Bullsa. Uzeli su 6 naslova, imali najbolji score ikada u ligi (do Warriorsa) a okosnicu igre je činio možda i najbolji duo svih vremena Jordan i Pippen. Veliku zaslugu imaju i ostali igrač kako Kukoč, Grant, Kerr no najveći teret su ponela upravo ova dvojica.

No kako niti jedan nije karijeru završio u Bullsima duel ove dvojice je bio neizbežan. Jordan je prešao u Wizardse, a Pippen u Blazerse. Prvi njihov susret je bio 2002. godine. Obojica su godinama pričala o njihovom rivalstvu na treninigu i kako ih je to učinilo boljim igračima. Sada se tačno mogla videti velika borba i kompetitivnost između ove dvojice. Najbolji duo svih vremena jedan protiv drugoga.

Blazersi su bili bolji i na kraju su relativno lagano došli do pobede. Pippen je u pobedu ugradio 14 poena, 5 asista i 7 skokova. Jordan je s druge strane ubacio 15 poena, te ubilježio 5 skokova.

Treba li pominati savršene brojke ova dva asa magične igre?

MJ je igrao 15 sezona – 1 je preskočio zbog igranja bejzbola, 3 kada se penzionisao da bi se sa 38 godina vratio na parket. Odigrao je 1072 meča, uz 30.1 poen, 6.2 skoka, 5.3 asistencije, i 49 % šuta iz igre.

U 17 sezona, Pippen je odigrao 1178 mečeva, beležio je 16.1 poen, 6.4 skoka i 5.2 asistencije, uz 47 % šuta iz igre. U Bullsima je proveo 12 sezona, u Blazersima 4, i u Rocketsima 1.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. "Bili smo gladni pobeda" - Ostatak Sveta
  2. “Leteća svinja“, “Nebojebac“, “Ćelavi buda“, ”Gonič snova”... - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*