Kako je Jordan spasio Boston

Najbolji dužnosnik u NBA je sigurno Danny Ainge. Majstor tradea i drafta. Napravio je fantastičnu mladu jezgu koja oduševljava košarkaški svijet u ovogodišnjem playoffu. Uz to “ukrao” je Irvinga Cavsima. Bar tako je jedan neimenovani igrač Cavsa rekao za trade ovoga ljeta između ove dvije ekipe. Da budemo točni nazvao ga je “lopovom”.

No, umalo da od ovoga Bostona nije bilo ništa. Michael Jordan je zapravo na neki način “tvorac” ovog Bostona. 2015. godine Ainge je silno želio draftati Justisea Winslowa u Boston. No, nije imao dovoljno visoki pick. Tako je odlučio ponuditi prvo Pistonsima čak 4 picka prve runde za njihov 10. pick te godine kako bi se domogao Justisea. No, oni su bili zagrizli za Stana Johnsona i nisu htjeli ni čuti za to. Ainge je onda pokušao dobiti 9. pick koji su imali Hornetsi. Nudio im je isti paket, no Jordan se premišljao i na kraju odbio taj trade.

Bilo je prekasno da se više išta napravi, što je zapravo bilo sjajno za Boston. Iako se ne zna točno koje je pickove ponudio, osim da je većina bila iz prve runde. Te godine je imao 16. i 28. pick, što se na kraju ispostavilo da će biti Terry Rozier i R.J Hunter. Iduće godine Boston je imao 3. pick i uzeo je Jaylena Browna, 16. pickom su uzeli Guerschon Yabuselea, dok je 23. pick bio naš Žižić. Prošle godine pick je bio Tatum, igrač koji bi lako mogao biti i najbolji izbor ovogodišnjeg drafta u budućnosti. Ponudio je Ainge još i Rileyu i Heatu ove pickove, no i oni su odlučili odbiti. Tako je Boston skoro završio sa Winslowom umjesto dva vrlo bitna šrafa današnje ekipe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*