Najveća enigma Kelta

Gregory Shamus / Getty Images Sport / Getty

Dugo su ga čekali. Napokon i dočekali. Gordon Hayward je ove sezone napokon dobro igrao. Nesreća ga nije mogla zaobići. Taman je uhvatio formu, odigrao možda i najbolju utakmicu karijere, izgledao je kao onaj Hayward koji je stigao do Allstar statusa u Jazzu. Ubacio je Cavsima 39 poena uz gotovo savršenih 17/20 iz igre. Vrlo brzo nakon toga, polomio je ruku. U susretu sa Spursima, naletio je na blok Aldridgea i polomio je kost u šaci. Odmah je otišao u svlačionicu nakon sudara, te je pregledima ustanovljeno da ga na parketu neće biti oko 6 tjedana. Što je zapravo i dobra prognoza, jer provtno je trebao izbivati i do 3-4 mjeseca.


Čekali su ga prošlu sezonu, na momente i dočekali, ali tek sada je Hayward počeo igrati onu svoju košarku. Beskompromisno je išao na ulaze, nerijetko i zakucavao, automatski mu se podiglo samopuzdanje u šutu. Povreda ga je unazadila, srećom povredio je lijevu ruku, tako da je ovaj puta formu uhvatio dosta brže. Vratio se na razinu na kojoj je igrao prije povrede. Stevens napokon može računati na Haywarda. Oslobodio se, iako se u nekim trenutcima i dalje vidi strah u njegovom koraku. Opet, drastična razlika od prošlih sezona, kada nije ličio na sebe. Čak se i povuklo pitanje treba li ga se Ainge riješiti?

Hayward šteti Keltima?

Dolaskom Gordona Haywarda, te Kyriea Irvinga očekivalo se od Bostona kako će za sezonu-dvije postati ozbiljan konkurent Warriorsima za naslov prvaka. Nažalost, stvari nisu išle zacrtanim tokom. Hayward je u prvoj utakmici sezone, nakon samo nekoliko minuta doživio stravičnu povredu. Morao je pauzirati čitavu sezonu, te se tek ove vratio na parkete. Kako je povreda izgledala, dobro je da se uopće vratio…

Stravična povreda Haywarda obeležila otvaranje sezone

Naredna sezona je bila puno očekivanja, pogotovo zato što su Kelti na pogon mladih igrača stigli čak do Finala konferencije. Logično, da su se povratkom prvog bekovskog para Irving-Hayward povećali apetiti. Ali, Boston je imao puno više problema nego prošle sezone. Povratnici od povrede su uzeli veći dio minuta koje su imali Tatum, Brown i Rozier, trojac koji je iznio najviše tereta u playoffu prošle godine.

Hayward nikako nije uspio uhvatiti formu te sezone. Isprva je startao, no vrlo brzo je sam rekao kako još uvijek nije spreman i da želi ulaziti s klupe. Stevens se složio, nakon toga je Hayward počeo igrati malo bolje, no to je još uvijek ispod svakog standarda. Barem onog standarda na koji smo navikli od njega. Trenutno, Boston bez njega na parketu je bolji čak 10 poena, što nisu male brojke.

Protiv Warriorsa je imao očajan meč. Ubacio je samo 2 poena uz 0/5 šut iz igre, te je netko iz svlačionice Warriors progovorio kako je Hayward samo uteg u igri Kelta. -“Jednostavno ga nema niti u obrani, niti u napadu.”- S tim se možda slaže i nekolicina navijača Kelta, jer Hayward stvarno ove sezone nije pružio niti blizu igre kakve se očekuju od njega. No, kada igra, još uvijek se vide posljedice povrede. Kao da se suzdržava ili je izgubio dosta na brzini, te se nije do kraja još oporavio.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*