Psihijatrija, noževi, pljačka…

Bivša NBA zvijezda Ben Gordon nastavio je sa životnim padom i ponovno je upao u probleme sa zakonom. Uhićen je krajem 2018. u Los Angelesu zbog pljačke, ali to je samo bio posljednji u nizu incidenata koje je izazvao.

Gordon je bio treći pick drafta 2004. godine kada su ga birali Chicago Bullsi u kojima je igrao jako dobro tijekom pet sezone provedenih tamo i izborio drugo mjesto po postotku ubačenih trica u povijesti franšize. Bio je sjajan tricaš, jedan od najboljih ikada, a najbolja sezona po postotku bila mu je na 45 posto 2008./2009. godine uz prosjek od 20,7 ubačenih poena.

Nakon Bullsa otišao je u Detroit u kojem je proveo tri sezone, zatim je slijedila epizoda u Charlotteu gdje je odigrao posljednju pravu sezonu 2015. godine. Nakon toga krenuo je pad u njegovom životu koji će vrlo vjerojatno rezultirati zatvorom.

ESPN javlja da je Gordon uhićen zbog pljačke upravitelja kompleksa apartmana gdje je bivši NBA igrač iznajmljivao prostor. Gordon ga je navodno udario, pa povukao nož na njega uzevši mu novac za koji je smatrao da je njegov sigurnosni polog. Proveo je vikend u zatvoru, a pušten je uz 50 tisuća dolara jamčevine.

2018. godine krenuo je njegov pad, početkom ljeta je uhićen jer je uključio vatrogasni alarm u svom apartmanu, u listopadu je hospitaliziran na psihijatriju zbog svađe s zaštitarkom u wellness centru u New Yorku. Ona ga je pronašla zaključanog na WC-u nakon čega su ušli u raspravu, a Gordon je tada počeo biti agresivan i razbijati stvari oko sebe.

Prije desetak dana uhićen je također u New Yorku zbog vožnje s krivotvorenom vozačkom dozvolom. Nevjerojatna serija incidenata je iza njega i očito je kako bivša NBA zvijezda ima ozbiljnih psihičkih problema. Početkom godine angažirali su ga Texas Legendsi iz razvojne lige, planirao je veliki povratak u NBA ligu, no nije uspio što je možebitni razlog svih ovih problema u koje je upao.

Igrao je za reprezentaciju Velike Britanije u kvalifikacijama za Eurobasket bez obzira što je početkom 2000-tih igrao za američku reprezentaciju. Posjeduje dvojno državljanstvo, britansko i američki, a rođen je u Londonu. Roditelji su mu Jamajčani, a kad je bio dijete preselili su se u New York gdje je Ben odrastao.

(Izvor: germanijak.hr)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*