“Nesreća je što sam bio tamo u vrijeme Dwighta Howarda”

Euroleague

Mario Kasun počeo je trenirati blizu Delnica kad mu je bilo 14 godina, nakon toga slijedi Zrinjevac gdje se probija do U21 reprezentacije Hrvatske. Poslije odlazi prvi put u Ameriku na sveučilište Gonzaga, isto kao i jedan od najboljih playmakera ikad John Stockton. Ali zbog suspenzije od HKS-a morao je presjediti 2 godine. Na draftu ga biraju Clippersi, 42.pickom ali Orladno isti dan otkupljuje prava na njega. Nakon drafta igra 2 uspješne sezone u Njemačkoj i napokon dolazi igrati u Ameriku, u Orladno Magic. U sezoni 2004./05. ukupno je odigrao 45 utakmica za Orlando i prosječno postizao za 2.6 poena i 2.8 skokova za 7.9 minuta provedenih na parketu, dok su u drugoj sezoni statistike gotovo identične 2.9 poena i 2.1 skokova.

U nedavnom razgovoru za jedan medij iz Orlanda prisetio se svojih dana u toj franšizi:

“Mislim da nisam imao sreće biti u klubu u vrijeme kada je tamo igrao Dwight Howard. Klub nije želio imati dva mlada momka u prvoj petorci. Mada bilo je to sjajno iskustvo. Razlog zbog kojeg nisam napravio veću NBA karijeru bio je to što prije toga nisam zaradio veći novac, a moji su roditelji bili siromašni, a ja sam cijelu sezonu 2005-2006 odigrao sa slomljenim stopalom. Bio sam nestrpljiv da sjedim, i čekam da ozdravim”. 

Snažan centar koji je dominirao u odličnoj Hrvatskoj na Euru 2006, nakon toga se vraća u Europu i igra u Barci, Efesu, Zagrebu i na kraju završava u Sieni.

Kako su preneli pojedini hrvatski mediji, Kasun se vratio košarci prošle godine. Iako je posljednju utakmicu kao profesionalac 215 cm visoki Vinkovčanin odigrao u sezoni 2013./2014., kada je nosio dres kluba Al Wasl iz Dubaija, održavao je formu igrajući za veterane Barcelone.

Zbog privatnih razloga Kasun se, preselio u Samobor, gdje mu žive roditelji i sestra, a kako bi usput održavao formu ponudio je svoje usluge KK-u Samobor, klubu koji igra u centralnoj skupini Druge lige (ukupno treća hrvatska liga). Uostalom, u Samoboru je – u modernoj kući koju je napravio po svojim zamislima – živio za vrijeme igranja za KK Zagreb od 2010. do 2012. godine i za taj grad je emotivno vezan.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Naši u NBA: Srba i Hrvata za 9 petorki! - Ostatak Sveta
  2. Srbi rekorderi, Hrvati treći! - Ostatak Sveta
  3. 73 veličanstvenih: Ovo su svi igrači sa naših prostora koji su igrali u NBA - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*