“Kakav j***** igrač!”

screenshot

Sezona Nikola Jokića cijelo vrijeme je u uzlaznoj putanji. Početak je bio izuzetno spor, Joka nije bio u optimalnoj formi što je i sam priznao. Vrlo brzo kritike su počele stizati na njegov račun. Nije se obazirao, jer svaku dosadašnju NBA sezonu je počeo u nešto sporijem ritmu.

Vrlo brzo se zagrijao i počeo igrati kako zna i umije. To je rezultiralo s nekoliko fantastičnih predstava, a Nuggetsi su trenutno na 3. mjestu Zapada iza dvije ekipe iz Los Angelesa. Novinar iz Denvera TJ McBrige koji detaljno prati Nuggetse otkrio je zanimljivu stvar. Na stranici Basketballreference sortirao je najbolje Jokićeve utakmice sezone, te došao do neobičnog zaključka. Utakmica u kojoj je Joka ubacio 30 poena, uhvatio 21 skok i podijelio 11 asista tek je treća njegova najbolja utakmice sezone.

“Kakav j***** igrač”- kratak i jasan je bio T.J. Uzmimo u obzir okolnosti pod kojima je Jokić odigrao taj meč. Prvo protivnici su bili Utah Jazzeri, nimalo naivna ekipa koja igra sjajnu obranu. Direktan matchup je imao s Rudy Gobertom najboljim defenzivcem Lige. Uz sve to, Nuggetsi su na taj meč zbog povreda i razmjena koje su odradili igrali sa samo 8 igrača! Najvišlji pored Jokića je bio isto našeg gore list Vlatko Čančar koji stilom igre više bek nego centar.

Igrač mjeseca: Nikola Jokić, Denverov ‘joker’ iz rukava

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*