Igračima u NBA manje plate od 15. maja

Clutchpoints

Trenutna suspenzija takmičenja u NBA uticaće značajno na prihode lige, a tako i na plate igrača koji su direktno za njih vezane. Naravno, u negativnom pogledu.

Kako je u petak preneo ESPN, košarkašima u NBA ligi od 15. maja plate će biti umanjene za 25 odsto.Plan je usvojen kako bi se smanjili gubici timova tokom trajanja pandemije koronavirusa.

To bi značilo da će igrači poslednju punu platu dobiti 1. maja. Kada, i ako, sezona bude nastavljena, igrači će biti isplaćeni u potpunosti. U suprotnom će deo novca ostati klubovima.

Prema rečima beka Portlanda, CJ McColluma koji je ujedno i podpredsednik Udruženja igrača NBA lige (NBPA) istakeo je kako je veliki broj NBA igrača u dosta teškoj situaciji:

„Velik je broj igrača koji su poprilično pogođeni jer im je u potpunosti obustavljeni prihodi. Liga je ukupno izgubila oko milijardu dolara, možda i više. To ćedirektno uticati na kolektivni ugovor naredne sezone. Igrači na miminalnom ugovoru će posebno biti zahvaćeni. Nitko nije ovo očekivao, a mnogi košarkaši su pozajmili novce drugima, dali ga nešto porodicama. Od 450 igrača, rekao bih da njih 150 živi od plate do plate“, rekao je.

Budi Richov pulen

No, neki igrači u NBA ne moraju da brinu oko finansijske strane, bar kada su prilivi u pitanju. Počev od Johna Walla (da, play Wizardsa ima basnoslovan ugovor) i Lebrona Jamesa, koji ima jedan od najunosnijih ugovora u ligi, pa preko Anthony Davisa, Draymonda Greena, Tristana Thomsona, Erica Bledsona, Jordana Clarksona, pa sve do Jusufa Nurkića… Sve su to igrači koje vezuje zajednički agent – Rich Paul – čovek koji se izborio da njegovi igrači dobijo 90 posto plate ukoliko sezona bude definitivno suspendovana.

Evo i spisak igrača Richa Paula (on ih ima ukupno 24) sa primanjima većim od 10 miliona dolara po sezoni:

HoopsHype

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*