Nepobediva ekipa Tyronna Lua!

Youtube / screenshot

Tyronn Lue iako mladi trener već ga možemo nazvati uspešnim. Preuzeo je ekipu Cavsa od Davida Blatta i već u svojoj prvoj sezoni ih je doveo do naslova prvaka. U drugoj sezoni je pomeo konkurenciju na Istoku te doveo ekipu do drugog uzastopnog finala, a na kraju je ponovio uspeh i na krilima fenomenalnog Lebrona ove godine zakazao svoje treće finale u tri godine. Iako mnogi smatraju Lebrona za trenera ove ekipe ipak se vidi Lueov potpis u igri Cavsa. Trenutno je pomoćni trener Clippersa, no spominje se i kao novi glavni trener Netsa.

Kao igrač nije imao toliko uspeha, bio je solidan rotacijski igrač kroz celu karijeru, a krasila ga je vrlo dobra košarkaška inteligencija, te se moglo pretpostaviti da će jednoga dana biti trener.

2010. godine dok je još bio aktivan igrač nisu se održavale Letnje lige kao danas (Drew League i slično) već su se igrači okupljali i igrali po raznim dvoranama i tako trenirali. To leto Lue je napravio ekipu koja je bila gotovo nepobediva.

On je bio kapetan i predvodnik, a s njim su bili nama poznati Cibos Alan Anderson (jedan od najboljih stranaca koji je igrao kod nas na Balkanu), Jared Dudley, Tayshaun Prince i Patrick O’Bryant. Ekipa od koje je praktički samo Prince Allstar igrač, dok su Anderson i Dudley vrlo dobri rotacijski igrači. Nepobedivost ne bi bila čudna da su igrali protiv “likova iz kraja” no oni su se susretali sa mnoštvom NBA zvezda. Neki od njih su bili i Chauncey Billups, Shaquille O’Neal, Kevin Garnett, Paul Pierce, Gilbert Arenas, Rashard Lewis, Andrei Kirilenko i Corey Maggette. Sve redom NBA zvezde u to vreme.

“Oni su bili problem. Sećam se da su pobeđivali nekoliko nedelja zaredom. Pobedili su dosta odličnih igrača. Imali su dobru ekipu i svako je znao svoju ulogu, to im moram priznati,” – izjavio je Mr. Big Shot Billups koji je i sam bio jedna od žrtava ove ekipe.

Dudley se također seća tog leta. –“Sećam se da su Warriorsi poslali tim da nas pobedi. Vodio ih je Stephen Jackson, a pozvao je Azubikea i Matt Barnesa. Mislio sam Čekaj šta? Warriorsi šalju ekipu da nas pobede u pick-up utakmici? Šta se dešava? Nije da smo se nešto posebno pripremali to leto, već smo jednostavno igrali.”– rekao je Dudley. –“Svi su se čudili, kako nas to nitko ne može pobediti- priča kroz smeh Dudley. Svi su hteli igrati protiv nas i “skinuti nas”.

Nakon otprilike 3 nedelje dominacije napokon su poklekli. Billups je bio krvnik i njegova ekipa je uspela skinuti Luea i njegove momke. –“Jeste bio sam ja u ekipi. Mislim da je samnom igrao Dahtay Jones, Al Harrington, Melvin Ely i čini mi se Kyle Lowry. Napokon smo ih uspeli pobediti.”-izjavio je Mr. Big Shot. –“To su bila dobra vremena.”-dodao je za kraj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*