Thibs se vraća

Tom Thibodeau bez posla je već godinu dana, točnije otkako je dobio otkaz u Wolvesima. Obrambeni specijalista nije se snašao najbolje u Minnesoti, čak ni sa svojim pulenom Jimmy Butlerom. KAT i Wiggins nisu bili dovoljno zainteresirani za igranje obrane, što je Thibsov najveći forte. Jedan je od najboljih defenzivnih stručnjaka Lige.

Nakon godinu dana pauze, Thibs bi se mogao vratiti na NBA klupe. Trenutno, nekoliko ekipa se raspituje oko njega. Realna opcija su Netsi. GM-u Sean Mayu se ne žuri, pogotovo u stanju koje je nastalo. Povratkom Duranta Netsi postaju legitimni konkurenti za naslov, a prema njegovim izjavama Durant će odmah od početka biti 100% spreman. Ty Lue je zasada bio glavni kandidat, ali Durant i Irving su izjavili kako izuzetno poštuju Thibsa. Trenutno njih dvojica imaju jako veliku riječ, što se tiče odabira novog trenera, May se sigurno neće odlučiti za opciju koja ne odgovara njima dvojici. Da je tako, Atkinson ne bi dobio otkaz.

Osim Netsa, susjedi Knicksi su također izrazili želju za Thibsom. Pokušavaju se na sve načine maknuti s dna Lige, a posljednja želja im je Chris Paul. Mogu li Thibs i Paul biti dovoljni za povratak Knicksa na stare staze slave?

Posljednji u nizu, Houston Rocketsi imaju trenera, no D’Antoni je već nekoliko puta pričao o mirovini. Ističe mu ugovor koncem naredne sezone, a još uvijek nisu niti počeli priču o njegovom produžetku. Ako ne uzmu naslovu u naredne dvije sezone vjerovatno će uslijediti rastanak. Možda čak i koncem ove sezone, ako ne uspiju barem izjednačiti prošlogodišnje rezultate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*