“Ja sam Toni Kukoč, pitajte me bilo što.”

Barry Gossage / NBAE via Getty Images

Trenutno najveći internetski forum Reddit/nba s vremena na vrijeme dovedu bivše i aktivne NBA igrače kako bi odgovarali na pitanja čitatelja. Posljednji koji je gostovao je Toni Kukoč. Odgovara je na svakakva pitanja, od kojih je dosta bilo jako zanimljivo. Izdvajamo najbolja, a cijeli intervju, tj razgovor možete pročitat na linku.

P: Možeš li nam pojasniti malo bolje tvoj “poznati” obrok (veliki tanjur tjestenine, tiramisu, čaša vina i espresso) i naravno neizostavni odlazak na toalet prije utakmice?

Toni: Bio je to moj prvi put s Bullsima. Stigli smo u hotel oko 1,2, a igrali smo navečer u 7 sati. Pogledam meni i vidim sve je po 4$, 5$ i već mislim kako ću ostati gladan. Nisam imao pojma kolike su porcije, očekivao sam kao kod nas male porcije. Tako da sam naručio juhu, salatu sa strane i tjesteninu s piletinom. Dok je Steve  Kerr sišao dolje na stolu je bila ogroman lonac juhe, tjestenine za čitavu obitelj, čitavo pile i salata barem za četvoro ljudi. Pitao me hoću li to pojesti. Rekao sam naravno i još ću popiti čašu vina i espresso poslije. Ovo je bio moj prvi susret s veličinama porcija u Americi. Kasnije sam sve već i navikao.

P: Protiv koga ti je bilo najteže igrati dok si bio u NBA?

Toni: Kada god smo igrali protiv New Yorka, Indiane i Miamia bilo je jako teško. U playoffu serije protiv Seattlea i Utah su bile jako teške. Od igrača izdvojio bi dvojicu iz New Yorka, Oakleya i Masona. Bili su nevjerovatno snažni i to su dobro koristili protiv mene. Također, i dvojica Davisa iz Indiane.

P: Kao netko tko je bio odličan playmaker u svoje vrijeme, koji ti je danas najdraži?

Toni: Košarka više nema potrebe za klasičnim playmakerom, netko tko će stalno prenositi loptu. U današnoj eri imamo igrače koji imaju jako puno vještina, praktički je gubljenje vremena imati samo jednog igrača koji može povući loptu. Često zamijenimo Lebrona Jamesa za playmakera, također Kevin Durant je po mom mišljenju najbolji igrač u NBA. To je bila i bit trokut napada. Kako ti nije potreban playmaker, već trojica sposobnih igrača.

P: Najdraži suigrač?

Toni: Obožavao sam igrati s Rađom, on mi je najdraži suigrač iz Europe, a iz reprezentacije izdvojio bih Dražena i Divca. Kada sam stigao u Chicago, Michael, Scottie, Dennis – svi su oni hall of fame igrači, najbolji koji su ikad igrali košarku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*