Kada je došao u Houston, mislio je da je Michael Jordan

Screenshot / Youtube

Nakon ‘Poslednjeg plesa’ (The Last Dance), šampionska ekipa Bullsa se raspala – Michael Jordan je po drugi put otišao u penziju, a njegov verni Robin – Scottie Pippen – prešao je u redove Rocketsa.

Ta sezona 1998-99 mnogim je ljubiteljima košarke bila zanimljiva jer na parketu su osim Pippena (33), u dresu Houstona bile još dve legende – Charles Barkley (35) i Hakeem Olajuwon (tada 36 godina). Rocketsi nisu imali sezonu iz snova (imali su 31 pobedu i 19 poraza. Mada individualni statsi ovih igrača nisu bili loši, no Pippenov učinak je po mnogima bio poražavajući.

Hemija u timu nije postojala, a tim se vrlo brzo raspao. To je Barkley ispričao u jednoj emisiji:

“Dok sam igrao za Houston uprava kluba me je ubedila da prihvatim manju platu kako bi bilo mesta za dovođenje Pippena, a da će mi više novca dati u narednoj sezoni, kada je trebalo da dobijem ugovor od 12 miliona. Pristao sam, naravno. Sledeće sezone, kada je trebalo da potpišem novi ugovor, umesto 12 miliona ponudili su mi osam. Kada sam ih pitao za preostalih četiri miliona rekli su mi da su promenili mišljenje. Nisam im to zaboravio, naljutio sam se, a ostao sam i bez motivacije. To je razlog zašto sam se te sezone dodatno ugojio. To je jedina sezona u mojoj karijeri u kojoj sam imao višak kilograma”, ispričao je Barkley.

Ta ekipa Rocketsa se brzo raspala, Pipen je već posle jedne sezone zatražio trejd, a odnosi između njega i Barkleya nisu bili baš najbolji.

Kada je upitan šta misli o svom kratkorošnom saigraču, Pippen je rekao kako kod njega nije video želju za pobeđivanjem, i kako je on – jedno ‘veliko debelo dupe’.

Mislio je da je Jordan

Kada je Scottie napustio Bullse, nisam znao da je bio tako slabo plaćen sedam godina. Nisam znao da je zbog toga ljut. Pippen je došao u Houston nedugo pošto je startovao trening kamp i nikada ga nije zanimalo da bude jedan od nas, jedan od članova organizacije Rocketsa. Nikada nije želeo da bude pravi član time. Kada je došao, mislio je da je Michael Jordan“, otkrio je Matt Bullard, nekadašnji košarkaš Rocketsa.

Svi smo mogli to da vidimo. Kada pogledam ko mi je sve bio saigrač, mogu slobodno da kažem da mi Pippen nije jedan od omiljenih. Kada sam igrao sa njim, znao sam da ne želi da bude ovde. Samo je želeo da bude glavni, ali to nije dobro ispalo“, zaključio je Bullard koji je 1994. sa Houstonom postao NBA šampion.

Pippen je iz Bullsa u Rocketse trejdovan u januaru 1999. godine, a Houston ga je u oktobru iste godine trejdovao u Portland TrejlBlejzerse. Odigrao je 50 utakmica za Houston i u proseku beležio 14,5 poena, 6,5 skokova, 5,9 asistencija i dve ukradene lopte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*