Veterani spremni za još jednu priliku

Donesena je konačna odluka prije nekoliko dana, NBA Liga se vraća 30.7. Ekipe su dobile mjesec i pol dana da se pripreme za nastavak koji će biti u malo izmjenjenom formatu. Silver je objavio kompletan plan nastavka Lige s točnim datumima. Do 21.6. svi igrači se moraju javiti u svoje ekipe, a 30.6. počinju trening kampovi. Ekipe se u Disneyworld sele 7.7. i tada će imati na raspolaganju po tri međusobne pripremne utakmice. Nekakva vrsta kratke predsezone. Ekipa mogu birati koliko će utakmica odigrati.

– July 30-Aug. 14: Seeding games
– Aug.15-16: Play-in tournaments
– Aug. 17: Playoffs begin
– Aug. 30: Family/guests of teams arrive
– Aug. 31-Sept. 13: Conf. Semifinals
– Sept. 15-Sept. 28: Conf. Finals
– Sept. 30-Oct. 13: NBA Finals

Sukladno promjenama zbog pandemije NBA liga je odlučila da neće staviti limit na potpisivanje slobodnih igrača za vrijeme nastavka sezone. Ipak, ograničiti će dostupne igrače. Uvjet je da su trenutno bez ekipe ili da imaju ugovor u G-Ligi. Na toj listi je nekoliko jako zanimljvih igrača koji bi mogli pomoći playoff contenderima. Izdvojili smo nekoliko najzanimljivijih slobodnih igrača.

JR Smith

Henny God nedavno je dospio u centar pažnje kada se odlučio obračunati s momkom koji mu je razbio prozor na kamionetu. Kada zanemarimo takve stvari čini se da se JR koliko toliko doveo u red. Nakon fijaska u finala protiv Warriorsa, Smith je ispao iz rotacije u Cavsima koji su na kraju i raskinuli ugovor s njim. Otada je bez ekipe. Dovodilo ga se u vezu s Lakersima, koji su se ipak odlučili za neke druge opcije. Unatoč svemu JR je iskusan veteran koji iza sebe ima 150 utakmica u playoffu i preko 15 godina Nba karijere.

Demarcus Cousins

Nesretni Demarcus opet je izgubio sezonu zbog povrede. Lakersi su raskinuli ugovor s njim, bez da je odigrao i jednu službenu utakmicu u žutom dresu. Početkom godine polako je počeo trenirati za povratak, a čak i nakon otkaza ostao je u Los Angelesu i trenirao je s Lakersima. Pojedini komentari s treninga su pozitivni i Demarcus se izgleda uspješno oporavio od još jedne teške povrede. Nesumnjivo, Boogie je najbolji igrač koji je trenutno dostupan uz uvjet da je koliko toliko zdrav i spreman za igru. Izgubio je praktički protekle dvije sezone i sigurno će mu trebati određen period da se vrati u optimalnu formu. Hoće li netko riskirati s njim?

Jamal Crawford

Prosto je nevjerovatno kako Jamal još uvijek nema ekipu. Prošlu sezonu je završio u Sunsima, a u posljednjoj utakmici ubacio je čak 51 poena Mavsima. Od te utakmice nije se pojavio na NBA parketima. Crawford bi i dalje mogao biti nekakva light verzija Lou Williamsa, koji bi u maloj minutaži mogao isporučiti dosta poena. Nije klasičan šuter, ipak mu treba lopta da bi bio koristan, ali sigurno može garantirati 10-ak poena po utakmici. Njegovo ogromno iskustvo i kvaliteta posebno mogu doći od izražaja u playoffu kada odlučuju i najmanje sitnice.

Joakim Noah

Slično kao i Boogie Noah se godinama muči s povredama. U posljednje tri sezone odigrao je kombinirano 94 utakmice. Naznake da bi se ipak vratiti dao je prošle sezone u Memphisu kada je napokon bio zdrav i odigrao solidnu polusezonu. Za Grizzlije je i odigrao zasada posljednju NBA utakmica, a otada čeka povratak na Nba parkete. Kao i ranije navedeni igrači na ovoj listi, Noah ima puno iskustva i ukoliko je zdrav ima u sebi 10-ak minuta playoff košarke. Što pojedinim ekipama može biti i više nego dovoljno.

Tu lista ne završava. Slobodni su još igrači poput: Imana Shumperta, Isaiaha Thomasa, Jordan Bella, Trey Burkea, Anthony Tollivera, Tyler Johnsona, Justin Andersona, Allen Crabbe and Tim Frazier. Draganu Benderu je istekao ugovor s Warriorsima, a kako oni neće nastaviti sezonu i on je u potrazi za novom ekipom. Malo je vjerovatno da će potpisati za nekoga, realnija opcija je povratak u Europu ili možda čekanje na Warriorse u nadi da će mu dati još jednu šansu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*