Mambim posljednji prsten

Screenshot/Youtube

Prošlo je točno jedno desetljeće od Bryantovog posljednjeg prstena. Kobe ih je u svojoj karijeri osvojio ukupno 5 komada, ali posljednji je možda i najbitniji. Revanširali su se starim rivalima Boston Celticsima za poraz u Finalu dvije godine prije.

“Izrezao sam Piercovu sliku kako slavi iz novina. Stavio sam je u džep. To mi je davalo dodatnu motivaciju.” izjavio je Kobe nakon Finala. Velika trojka Kelta u svojoj prvoj sezoni došla je do naslova, a u Finalu su nastradali baš Lakersi. Posebno je bolila posljednja utakmica u kojoj su Kelti totalno razmontirali Lakerse. Bilo je 131-92 za Zelene, jedan od najgorih poraza Lakersa u finalima. Sigurno jedan od najtežih u Bryantovoj karijeri.

Sve se svelo na sedmu utakmicu. Serija je bila izjednačena, a posljednja utakmica se svela na posljednji šut. Kobe samo u drugoj utakmici u seriji nije bio najbolji strijelac na utakmici, a posebno je bio raspoložen u 5. utakmici kada je ubacio 38 poena. Ipak, utakmicu je riješio tada još uvijek zvani Ron Artest. Lakersi su imali 6 razliku na ulasku u posljednju minutu. Sheed pogađa tešku trojku i primiče Kelte na samo 3 poena zaostatka. Naredni napad Lakersi igraju smireno, Kobe kreće na ulaz i baca pas Artestu koji nakon finte pogađa i vraća Lakerse na 6 razlike.

Nije bio u posljednjoj sekundi, no prelomio je meč. Artest je utakmicu završio sa 18 poena i sjajnom obranom nad Pierceom, dok je Kobe bio najbolji strijelac sa 23 ubačaja.

Urnebesna je bila Artestova press konferencija nakon utakmica.

Kobe je tako osvojio možda i najslađi prsten u svojoj karijeri. Bez Shaqa, protiv najvećih rivala, u sedmoj utakmici. Može li bolje?

1 Trackback / Pingback

  1. - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*