Još jedan pucanj u nogu

lebron lakers
Screenshot/Youtube

Svako ljeto najtraženiji slobodni igrači dovode se u vezu s Knicksima. Najbogatija franšiza već godinama pokušava na sve načine privući slobodne agente, ali već po nekom nepisanom “pravilu” na kraju završe praznih ruku. Možda i najveći kiks im se dogodio 2010. godine.

Imali su hrpu prostora po capom, toliko da mogu bez problema potpisati dva igrača na maksimalan ugovor. Slobodni igrač to ljeto bio je Lebron James, ljeto famoznog “Decisiona”. Prvi pick Lebrona su bili Knicksi. Analitičar Bill Simmons izjavio je kako su svi u Ligi znali da Knicksi imaju “pole position” u trci za Lebrona. “Sa svima kojima sam tada pričao, svi su znali da Lebron želi u Knickse. Odluka je praktički već pala, jedino što se moglo desiti je da ga Knicksi izgube. Naravno nisu mogli a da si ne “pucaju u nogu”.

Simmons je sastanak Knicksa i Lebrona opisao kao katastrofu. Toliko je bilo loše da je Lebron odbio ikakve daljnje priče s Knicksima oko potpisivanja ugovora. Dolan i ekipa su sve bacili na scenski nastup legendarnih Sopranosa – Jamesa Gandolfinia i Edie Falco koje su Knicksi unajmili kako bi odglumili svoje role iz Sopranosa pred Lebronom. Simmons svjedoči kako sastanak nije mogao proći gore, Knicksi su uprskali sve što se može uprskati.

Nakon što su izgubili Lebrona, potpisali su Amarea Stoudemirea, zvijezdu Sunsa koji je već tada imao opasnih problema s koljenima. Dobio je maksimalan ugovor koji u takvom stanju nikako nije mogao opravdati. STAT je bio fantastičan u Sunsima, možda i najbolji duo Lige s Nashom, no s toliko izraubanim koljenima bio je samo sjena igrača od nekada. Kasnije te sezone stigao je i Melo, kada su dali polovicu rostera za njega.

Borba Knicksa traje već godinama. Čak i kada imaju priliku napraviti nešto, dešavaju se ovakve stvari. Prošlo ljeto tako su prošli i s Durantom i Irvingom. A sljedeće ljeto sanjaju Giannisa… Pitamo se samo kako će taj sastanak proći…

New York Knicks 2019-2020: U New Yorku sve po starom…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*