Kandidati za zlato: All Time ekipa Ostatka sveta

Nedavnim izborom za najboljeg trenera, koji je završen trijumfom Željka Obradovića, zaokružili smo ciklus izbora najboljih igrača (po pozicijama) i stratega sa ovih naših prostora, nudeći vam da birate sve one koji su slavu naše košarkaške škole prenosili u različitim epohama.

Podsedimo se samo, u najbolju petorku su, većinom vaših glasova, izabrani Aleksandar Saša Đorđević (na poziciji playa), Dražen Petrović (bek šuter), Toni Kukoč (krilno), Radivoj Korać (krilni centar) i Nikola Jokić (centar).

O svakom od ovih igrača pisali smo detaljno, a podsetimo se samo svih tih tekstova:


SALE I DRAŽEN NAJBOLJI BEKOVI, TONI NA TROJCI, A ŽUĆKO ČETVORKA

Protekle nedelje završili smo sa izborom  najbolje ‘jedinice’ sa ovih prostora, a izbor nije bio težak – to je Aleksandar Saša Đorđević koji je u finalu dobio više glasova od Gorana Dragića, slovenačkog playa i iskusnog NBA igrača koji trenutno nastupa za Miami Heat.  Sale je na kraju dobio 20 % od svih vaših glasova.

U nimalo naivnom društvu, koju su činili Kićanović, Delibašić, Bogdanović, košarkaški genije i najbolji evropski scorer Dražen Petrović pokazao je da na ovoj poziciji nema kokurenciju.

Završila je finalna borba za najbolje krilo, a u vrlo ujednačenom duelu našli su se Toni Kukoč i Dejan Bodiroga. U duelu u koji je dosada skupio najviše vaših glasova i komentara izuzetno tijesnu pobjedu odnio je Toni Kukoč. Skupilo se ukupno 1725 glasova, Toni je dobio 883, dok je Bodiroga dobio 842 glasa.

Konačno, u duelu dva velika asa na poziciji ‘četvorke’, jedna od legendi jugoslovenske košarke – Radivoj Žućko Korać – pobedio je Hall of Famer-a Dina Rađu, u poprilično izjednačenom duelu. Veliko iznaneđenje za mnoge predstavljao je izbor Nikole Jokića za naj centra. Joker je u direktnim okršajima sa Vladom Divcem, a potom Krešimirom Ćosićem, dobio većinu vaših glasova.


No, kakva bi to bila petorka bez podrške sa klupe, a u ovom slučaju tu ‘drugu petorku’ čine sve sami sjajni igrači – Goran Dragić na playu, Predrag Saša Danilović na beku, Dejan Bodiroga na krilnoj poziciji, Dino Rađa na poziciji krilnog centra, i Krešimir Ćosić kao centar.

Ovih deset igrača na neko zamišjeno Evropsko, Svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre, predvodili bi sa klupe Željko Obradović, kao prvi strateg, i Dušan Duda Ivković kao njegova desna ruka ili savetnik.


OSTATAK SVETA ‘ALL TIME’ TEAM

4. BODIROGA, Dejan

5. DANILOVIĆ, Predrag

6.SLAVNIĆ, Zoran

7. KUKOČ, Toni

8. DRAGIĆ, Goran

9.KORAĆ, Radivoj

10. ĐORĐEVIĆ, Aleksandar

11. ĆOSIĆ, Krešimir

12. DIVAC, Vlade

13. STOJAKOVIĆ, Peđa

14. RAĐA, Dino

15. JOKIĆ, Nikola

Trener: Željko OBRADOVIĆ

Savetnik: Dušan Duda Ivković


Na širem spisku ovaj trenerski dvojac također bi imao vrhunske igrače – Zorana Moku Slavnića i Miloša Teodosića na playu, Dragana Kićanovića na beku, Dražena Dalipagića i Peđe Stojakovića na krilnoj poziciji, Zorana Savića i Žarka Paspalja na pozicji krilnog centra, kao i Vladu Divca i Željka Rebraču na centarskoj poziciji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*