Jednom nosi mrkvu, sa drugim vino pije

SLC Dunk

Posebna je to veza između Gregga Popovicha i nekih njegovih igrača, bilo sadašnjih ili bivših. O njegovom odnosu sa jednim od najboljih igrača u istoriji NBA, Timom Duncanom, pisano je naširoko. I mnogi znaju za njihov mali ritual sa ‘kolačem od mrkve’, kojim je Pop činio male geste, i pokazivao veliko poštovanje prema svom igraču.

No, imao je Pop i svoje ‘mušterije’ kada je u pitanju i neki drugi ‘sport’, recimo ispijanje dobrih vina gde mu je verni partner bio Boris Diaw. Bivši francuski reprezentativac, proveo je 5.5 godina u Spursima, i za to vreme podlegao pozivu velikog Gregga da mu bude partner:

“Bez njega su večere manje zabavne,” rekao je Pop. “Bio je jedan od retkih koji bi ostajao da pije sa mnom. Pokušao sam podmititi sve moje igrače sa vinom. Sa njim je bilo lako. Bio je laka meta”.

Popovich je u dobrim odnosima ostao i sa Diaowim sadašnjim saigračem iz Jazza, George Hillom. Pop je bio velika podrška svom nekadašnjem playu kada se ovaj borio sa ozbiljnom povredom nakon prelaska u Pacerse. Bio je presretan kada se George nakon povrede vratio na teren:

“On je sjajan momak”, kazao je Pop o Hillu. “Igra odlično, deli sjajne lopte, Borio se sa povredama i svim tim sličnim glupostima. Nakon povratka sve je bolji. Zaslužio je to. Ima odličnu radnu etiku, ima sjajnu ličnost”.

Ni Hill nije ostao dužan:

“Znači puno kada imaš podršku takvog trenera. On je jedan od najboljih u NBA ikada. Biti jedan od njegovih favorita znači puno, i govori dovoljno o meni samome. Ali i o njemu. Bio sam sretan što sam imao prilike učiti od njega i tih sjajnih momaka oko njega”.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Diaw natrag u Spurse? - Ostatak Sveta
  2. Francuz ko' Francuz, smešan je i voli vino! - Ostatak Sveta
  3. Životna škola San Antonio Spursa - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*