Zlocesti decko srpske kosarke

Jedan od najtalentiranijih ali i najincidentnijih igrača u srpskoj košarkaškoj povijesti. Pamtimo “incident” sa bananom u svlačionici, kada ga je Pešić izbacio iz ekipe koja je 2002. osvojila SP u Indijanapolisu. Jedan je od igrača koji je u NBA ostavio dubok trag, sa 737 odigranih meceva, 8 poena po mecu, 3,8 skokova, i 1,4 asistencije. Igrao je za Sonicse, Lakersa, Hornetse, Worriorse, Hawkse, a karijeru je zavrsio u Bullsima.

Snazne gradje i odlicnog suta za 3 poena, Igrajuci za Lakerse, koje je vodio legendarni trener Phil Jackson, dobio je nadimak “Vlad Rad”, ostaće upamćen po jos jednom incidentu – zbog povrede koju je zadobio vozeci snowboard (što mu je ugovor zabranjivao da radi) kažnjen je sa 500.000 $.

Najbolje igre je pružao u legendarnim Sonicsima, a bio je u ekipi sa Rayom Allenom i Rashadom Lewisom. Njih trojica su činila najbolji šuterski trio lige, te su neumoljivo rešetali koševe dok su igrali zajedno. Samo u prvoj, rookie sezone nije bio dvoznamenkast, u ostale 3 je redovno išao preko 10 poena, a najbolja je bila sezone 2003/04 kada je imao 12 poena u prosjeku. NBA put je završio u Bullsima, tamo je imao mizeran učinak i Vlad Rad je odlučio da je vrijeme da kaže zbogom svojoj košarkaškoj karijeri.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Naši u NBA: Srba i Hrvata za 9 petorki! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*