Nova era za Igora

Screenshot/ESPN

Sa današnjim danom Igor Kokoškov je i službeno bivši asistent Luke Waltonu u Sacramento Kingsima. Napustio je Orlando kako bi se priključio ekipi Fenerbachea s kojom je potpisao ugovor na tri godine.

Novi selektor Srbije vraća se nakon 23 godine u Europu. Čovjek koji je uvijek pomjerao granice i utabao put našim trenerima u NBA ligi. Igor Kokoškov je vrlo rano završio igračku karijeru, te je sa 24 godine postao najmlađi trener u povijesti Jugoslavenske košarke. Nakon nekoliko godina treniranja manjih ekipa po Beogradu, te jedne sezone Partizanove junorske ekipe odlazi 1998. godine na Missouri raditi kao asistent.

U NBA je stigao 2000. U Clipperse gdje je prvo radio kao video kordinator. Skupljao je iskustvo svuda po NBA, dosada je bio pomoćnik u Pistonsima, Sunsima, Cavsima, Magicu, Jazzu. Postao je i prvi trener s naših prostora koji je dobio mjesto glavnog trenera u Sunsima. Od Sarvera nije dobio dovoljno prilike, te je nakon samo jedne sezone suradnja završena.

U Feneru mijenja legendu Željka Obradovića koji je od Fenera napravio europskog i turskog giganta. Očekivanja su ogromna, no ako ih netko može mečirati to je Kokoškov.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*