Borba za posljednje mjesto

Nismo se ni okrenuli, a već smo došli i do playoffa. Ekspresno je odrađen drugi dio regularne sezone, a po prvi puta u povijesti Lige imati ćemo razigravanje za doigravanje. Nakon raspleta sinoćnjih utakmica dobili smo i dvije ekipe koje će razigravati za posljednje mjesto koje vodi u doigravanje.

Memphis Grizzliesi ušli su u drugi dio sezone sa “pole positiona”. Imali su prednost nad ostalima, no mora se priznati i najteži raspored. Mladi momci iz Memphis ipak su uspjeli izdržati pritisak i plasirali su se u razigravanje. Istina, nisu obranili 8. mjesto i prednost, pa ulaze u meč s Blazersima sa devetog mjesta. Međedi su uspjeli ubilježiti samo dvije pobjede u nastavku Lige, ali i to im je bilo dovoljno za prolaz. Dobili su Thundere i sinoć Buckse uz sjajne predstave Moranta i Valančiunasa koji su obojica ubilježili triple double učinke.

Treba naglasiti i da su ostali bez ponajboljeg igrača, Jarena Jacksona Jr koji je zbog povrede nažalost završio sezonu. Mladi četa trenera Taylora Jenkinsa iznenadila je sve ove sezone sjajnim igrama, Morant je postao nova zvijezda Lige i nitko nije očekivao ovakav uspjeh međeda. Plasiranje u ovo razigravanje je veliki uspjeh, a na putu do raja stoje im Lillard i Blazersi.

Portland je ekipa koja je najviše mogla izgubiti u ovom restartu. Od njih se očekivalo da se umiješaju u borbu za doigravanja, usprkos lošoj sezoni isprepletenoj povredama. Ali Blazersi imaju Damiena Lillarda. To je bilo dovoljno.

Na svom putu do osmog mjesta Blazersi su izgubili samo dvije utakmice, protiv Celticsa i Clippersa (koju su isto lako mogli dobiti). U posljednje tri vukao je Lillard uz svesrdnu pomoć McColluma, Mela i našeg Nurkića. Nurk pruža sjajne igre u nastavku sezone i jedan je od glavnih razloga za sjajne igre Blazersa i ovakav nagli skok njihove forme. Jako je falio ekipi Terry Stottsa što se sada najbolje vidi.

Restart Lige su otvorile baš ove dvije ekipe i vidjeli smo sjajan meč koji je otišao u produžetak. Blazersi su pobijedili i to se na kraju pokazala kao ključna pobjeda za prednost u ovom razigravanju. Sada je Memphis još i oslabljen, neigranjem Jacksona, no Međedi se sigurno neće predati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*