Šarić preskočio Rađu i preti Kukoču, za to je zaslužan trener iz Srbije!

Youtube / screenshot

Phoenix Sunsi su definitivno najveće iznenađenje ‘balona’ u Orlandu. Iako se nisu plasirali u play off sa maksimalnih 8 pobeda su završili ovaj deo takmičenja. Devin Booker je blista a na radost ljubitelja košarke iz regiona sve bolji je u redovima tima iz Arizone bio i Dario Šarić koji je konačno dočekao svoje minute.

U 7 utakmica Dario je prosečno beležio 14.6 poena, 7.9 skokova, 1.6 asistencija, uz 56.5 % šuta iz igre. 

Nedavno je za hrvatski portal Index nastupe i igre Daria Šarića komentarisao i trener Neven Spahija:

 

“Za njegov napredak od prekida sezone najzaslužniji je Darko Rajaković, srpski trener koji je radio u Madridu prije nego što ga je zapazio generalni menadžer Sam Presti i doveo ga u Oklahoma City. Tamo je Rajaković proveo nekoliko godina radeći s Kevinom Durantom i Russellom Westbrookom, a novi trener Phoenixa Monty Williams prošlog ljeta ga je doveo u svoj stručni stožer. Nekidan sam razgovarao s njim i rekao mi je da obratim pažnju na Šarića jer je puno napredovao. I bio je u pravu,” napisao je Spahija.

Zanimljivi statsi

A Dario, kako pokazuju statistike koje vodi Miroslav Nađ na svom Twitter nalogu, probio se na četvrto mesto liste najboljih strelaca među hrvatskim igračima u istoriji NBA lige. I to iza nedodirljivog Tonija Kukoča, te Bojana Bogdanovića i Dražena Petrovića. Iza sebe je ostavio Gordana Giričeka i Dina Rađu.

Šarić je iskoristio NBA balon kako bi prestigao Rađu na listi najboljih skakača teje sada na druom mestu. Na prvom je, naravno, Toni Kukoč koji i dalja strpljivo čeka uvrštenje u kuću slavnih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*