Keltska mladost za 1-0

USAToday

Bostonovi mladići Tatum i Brown odigrali su sjajne utakmice i donijeli pobjedu u prvoj utakmici serije između Celticsa i Sixersa. Meč pun preokreta, prelomio je Brown u posljednjoj četvrtini sa sedam poena u 9-0 seriji Kelta. Zahvaljujući Tatumu o njegovih 16 poena u drugoj četvrtini Kelti su na odmor otišli s prednosću od šest poena.

Sixersi preko bivšeg Kelta Horforda uspijevaju preokrenuti nakon odmora, no ipak nije bilo dovoljno. Prestali su igrati preko Embiida u posljednjoj četvrtini što im se osvetilo, a Brown nije propustio priliku preokrenuti utakmicu.

Tatum je stigao do najboljeg učinka u karijeru što se tiče playoffa. Ubacio je 32 poena, dok je Brown stao na 29. U ekipi Sixersa Embiid je bio nezadrživ za Theisa, ubacio je 26 poena, dok su Richardson i Burke stavili po 18. Problem za Kelte bi mogla biti povreda Haywarda, koji je nezgodno pao i iskrenuo zglob. Sa utakmice je otišao na štakama i vrlo vjerovatno će propustiti idući meč, a detaljnije informacije ćemo dobiti nakon današnjeg pregleda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*