Thunderi našli lijek za Hardena

screenshot/Youtube

Duel između Rocketsa i Thundera mogao je biti riješen da su Harden i ekipa otišli na 3-0. Paul, Schroeder i Dort su imali drugačije planove. U trećoj utakmici dobili su 119-107 nakon produžetaka i smanjili rezultat na 2-1. Ključna je bila fantastčna obrana u produžetku u kojemu su dopustili samo tri poena Rocketsa i konačno prelomili meč.

Utakmica je bila u egalu cijelo vrijeme, a na kraju obje su ekipe imale šanse za pobjedu. Prvo je House promašio jedno od dva bacanja, da bi na drugoj strani Paulovo polaganje iscurilo iz obruča. Otišlo se u produžetak u kojemu je postojala samo jedna ekipa. Otežavajuća okolnost za Rakete je bilo i izbacivanje Hardena zbog šest faulova. Nakon nepune minute igre u produžetku Harden je napravio svoj šesti faul i morao je van terena. Thunderi tu priliku nisu mogli propustiti.

Možda i najbolja vijest ove utakmice je da se Lugentz Dort potvrdio kao “Harden stopper”. Snažni bek Thundera zadavao je ogromne muke Hardenu cijelu utakmicu, pa čak i cijelu ovu seriju. Teško ga može probiti zbog Dortove snažne konstutiucije, a nekako mu Dort uspije parirati i na svim silnim stepbackovima. Iako je Harden ubacio 38 poena, imao je očajnih 3/13 za tri poena, te 12/27 iz igre. Istaknuo se i Green sa 22 poena s klupe.

U redovima Thundera strijelci su se fino rasporedili. Četiri igrača je ubacilo preko 20 poena. Najefikasniji je bio Schroeder sa 29, Paul sa 26, Shai sa 23 i Galinari sa okruglih 20 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*