Prvi put sa Lukom kroz play off…

Screenshot

Dallas je ispao od Clippersa. Na kraju je bilo 4-2 u seriji za ekipu punu zvezda koja je pre sezone bila favorit broj 1 za prsten. Luka Dončić nije mogao sam, a nije da nije pokušavao. Lišen usluga Kristapsa i stalno na meti prljavih i neprofesionalnih igrača Clippersa, Dončić je dokazao kakva je klasa i probrao simpatije košarkaške publike širom sveta.

Da Luka igra na MVP nivou, pokazali su njegovi nastupi u balonu u Orlandu. U toku play in-a, Luka je odigrao 6 mečeva, i na tim utakmicama beležio je sledeće brojke:

  • 30.3 poena (za 30.3 minuta), 9.7 skokova, 9.7 asistencija, 49.6 % iz igre

No, kada je došao play off Dončić nije smanjio gas već je nastavio gde je stao:

  • 31 poen (35.8 minuta), 9.8 skokova, 8.7 asistencija, 50 % iz igre

Trebamo li pomenuti njegovu fantastičnu partiju meču broj 4, i clutch za veliku pobedu Dallasa:

Strašnim performansom bukvalno je sam bacio na kolena tim koji se kotirao kao jedan od najvećih kandidata za šampionski prsten – 43 poena, 17 skokova i 13 asistencija, uz clutch trojku u zadnjim sekundama produžetka za pobedu Dallasa i 2-2 u seriji. Sve to bez druge zvezde tima, Kristapsa Porzingisa koji je meč propustio zbog povrede.

Podsetimo se i svih njegovih učinaka na 6 utakmica play offa:

  • Prva utakmica – 42 poena, 7 skokova, 9 asistencija.
  • Druga utakmica – 28 poena, 8 skokova, 7 asistencija.
  • Treća utakmica – 13 poena, 10 skokova, 10 asistencija.
  • Četvrta utakmica – 43 poena, 17 skokova, 13 asistencija.
  • Peta utakmica – 22 poena, 8 skokova, 4 asistencije.
  • Šesta utakmica – 38 poena, 9 skokova, 9 asistencija.

Odgovor Luki – nasilje i bahatost

Grubi faul Marcusa Morrisa koji je rezultirao isključenjem na 6 meču samo je kap u moru grubosti koje je Luka doživeo u ovoj seriji.

 

I dok se Montrezl Harrell izvinuo Dončiću zbog vrlo problematične izjave koja bi se mogla okarakterisati i kao rasistička, u četvrtom čeu smo u meču videli još jedan gest nepoštovanja Luke Dončića.

Naime, tokom petog meča između Clippersa i Mavericksa, Markus Morris je nagazio Luku Dončića na već rovit i povređen zglob. Morris se nije izvinuo a da je mislio ozbiljno pokazao je i na poslednjem meču kada je bukvalno nokauriao Dončića.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*