Mora i može bolje

Screenshot/Youtube

Los Angeles Lakersi izjednačili su seriju sa Houstonom. Trenutno je 1-1 nakon pobjede u sinoćnjoj utakmici. Meč su dobili prvenstveno sjajnom obranom, a posebnu pažnju su obratili na Russella Westbrooka. Ne možemo reći da se nisu odvajali od njega, kada je imao puno otvorenih šuteva, no Russ je sinoć odigrao jednu od najgorih utakmica u karijeri.

-“Trenutno samo trčkaram okolo. Moram pogledati film i vidjeti kako mogu biti koristan.” izjavio je Russ nakon utakmice. Imao je katastrofalan šut, gađao je 4/15 iz igre, a za tri poena je pogodio samo jednu od sedam pokušaja. Na sve to nadodao je i sedam izgubljenih lopti. S takvim Westom Rocketsi nemaju što tražiti protiv Lakersa.

Russ je možda i ključan igrač ove serije. Harden će sigurno isporučiti svoju porciju poena, Covington i PJ Tucker će krvariti u obrani, dok se u Gordona više ne mogu pouzdati. Ostaje Westbrook, koji je koncem regularne sezone počeo sjajno koristiti višak prostora koji mu suparničke ekipe ostavljaju zbog striktnog čuvanja Hardena. Smanjio je šuteve za tri poena na minimum i konstatno je napadao obruč. Takvim stilom igre Russ je efikasan, a ukoliko se i dalje bude oslanjao na šut za tri poena, ovakve utakmice će biti sve češće.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*