Šutiraj Nikola, ne asistiraj!

screenshot / youtube

Nuggetsi se ponovo suočavaju sa ispadanjem iz play offa. Clippersi nakon sinoćnje lagane pobede imaju 3-1, i blisu su prolaska u koferencijsko finale. Tim koji ima lidera (Kawhi Leonard) i trenera (Doc Rivers) sa šampionskim mentalitetom, teško da će propustiti ovakvu priliku.

Šteta, jer Nikola Jokić igra sjajnu košarku i deluje nezaustavljivo u napadu. U dosadašnjih 11 play off mečeva Joker beleži 25.7 poena, 9.2 skoka, 5.4 asistencije uz 45.6% šuta za tri poena (2.8 trojki po meču).

U tri poslednja meča sa Clippersima:

  • 26 poena (11 od 23 iz igre), 11 skokova, 6 asistencija
  • 32 poena (13 od 24), 12 skokova, 8 asistencija
  • 26 poena (10 od 17 iz igre), 18 skokova, 4 asistencije

Jamal Murray, haubica Nuggetsa koja je Utah torpedovala u prvom krugu, potpuno je zaustavljen – 12, 27, 14 i 18 poena, toliko je redom postizao u četiri meča sa Clippersima. Dao je ukupno 9 trojki na četiri meča. Podsetimo, Jazzerima je dva puta dao po 9 trojki na jednom meču (kada je postizao magičnih 50 poena). Sada su ga Clippersi uzeli pod svoje i u ovoj seriji kao da gledamo sasvim drugog igrača:

No, Denver nije samo Nikola Jokić. Da bi se pobedio jak protivnik poput Clippersa, potrebno je da se ponovo raspuca i Jamal Murray i da se njima dvojica priključi još neki igrač koji bi davao poene u kontinuitetu. Za sada, to nisu ni Grant, ni Porter, ni Millsap… Zbog toga bi Jokića trebalo maksimalno koristiti u ofanzivi jer igrači tima iz LA, posebno Ivica Zubac, za njega nemaju rešenja u odbrani kada se izvlači na šut sa distance. Troje su Nikolino najjače oružje u ovoj seriji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*