Dragon režirao veliki preokret, Heat na 2-0

Youtube/screenshot

Drugu utakmicu zaredom Miami Heat je stigao veliko vodstvo Bostona i na kraju došao do pobjede. Na krilima našeg Gorana Dragića pobijedili su 106-101 i stigli do 2-0 u seriji.

Boston je bolje otvorio meč, a do velike prednosti stigli su u drugom periodu. Imali su čak 17 poena prednosti, dok su na odmor otišli sa 13 poena viška. No za ratničku ekipu Heata nije bilo odustajanja. Treću četvrtinu su dobili sa 20 razlike, dopustili su Keltima samo 17 poena. Utakmica je bila u egalu do samog kraja, no Butler i Dragić su ubacili ključne poene i Miami ima 2-0.

Veliki dio posla pripada i treneru Spoelstri. Implementirao je zonsku obranu, koju je dosada skrivao i nije koristio u ovogodišnjem playoffu. I u prvoj utakmici, a posebno u drugoj, Kelti su imali veliki problema. Gubili su lopte kao na traci, promašivali šuteve i nikako se nisu mogli prilagoditi defenzivnim postavkama Heata. Stevens će morati nešto smisliti ako želi da Kelti ostanu u igri.

Fanastičan meč je odigrao naš Goran Dragića. Još jednom je bio najbolji pojedinac Heata na parketu. Ubacio je 25 poena, i vrlo bitnu i tešku trojku preko Theisa pred sam kraj meča. Odličan je bio i Adebayo, koji je bio predvodnik Heata u trećoj četvrtini kada su se u potpunosti vratili u utakmicu. U redovima Kelta Kemba je napokon proigrao i ubacio je 23 poena, dok su Tatum i Brown svaki imali po 21 ubačaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*