Jedan Proces završio, drugi izgleda počinje

Priča se kako nije prošlo ni 24h od otkaza u Clippersima, a Sixersi su već kontaktirali Doca Riversa za poziciju glavnog trenera. Vrlo brzo dogovor je sklopljen, a Doc je postao novi trener Sixersa.

Nije prošlo ni tjedan dana a Doc će izgleda raditi drastične promjene. Koje baš nekako i nemaju smisla. Prema neki glasnima Ben Simmons je na izlaznim vratima Sixersa, a Docov plan je dati Bena za prvi pick nadolazećeg drafta. S tim pickom pokupio bi Lamelo Balla.

Najmlađi od braće Ball, po svemu sudeći najtalentiraniji povukao se sa draft combinea i neće razgovarati niti s jednom ekipom. Pomalo čudan potez, osim ako već nema zagarantiran izbor. Ipak, Docov plan je pun rupa. Lamelo ima potencijala postati superzvijezda, no pitanje je može li biti bolji od Simmonsa? Istina, Ben nikako da počne šutirati, no njegov skillset je poseban i jedinstven u NBA ligi.

Ako recimo usporedimo Lamela i Luku Dončića, koji je bio u relativno sličnoj situaciji pred svoj draft, odnosno nije nastupao niti za jedan koledž. Tu sve usporedbe staju, jer Luka je nemjerljivo bolji igrač od Lamela. Samo što je Luka Slovenac pa je iz tog razloga “promakao” mnogim analitičarima i GM-ovima koji su čvrsto i odgovorno tvrdili da Luka nije “ništa posebno”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*