Trade kombinacije koje su Bullsi odbili kako bi zadržali Jordana

Youtube / screenshot

Michael Jordan, ili Najveći (the GOAT), kako ga zovu imao je šampionski gen. Bio je gladan pobeda, nezaustavljiv na terenu, fantastičan na oba kraja parketa, a ne smijemo ni zanemariti ni njegov utjecaj izvan parketa. Napravio je od Bullsa pravu instituciju, donio im milijune navijača i obožavatelja širom svijeta. Dokumentarac ‘Posljednji ples’, koji je uzburkao javnost, pokazao je obe strane Jordanovog karaktera, a ukazao i na to kako je Jordan i danas željan pažnje.

No, prije samo drafta 1984, kada je MJ stigao u NBA, pljuštale su ponude za taj 3. pick Bullsa. Svaka ekipa u NBA je htjela imati Jordana u ekipi, a neki su kasnije bili spremni dati i pola ekipa. No, Bullsi nisu odustajali od Michaela što se na kraju pokazala kao najbolja odluka ikada. Portal Fadeaway World je odlučio izdvojiti najbolje ponude za Jordana koje su Bullsi primili.

76ersi: Treći pick za Dr. J-a (1984)

U tom omentu, Julius Erving je već bio polako na zalasku svoje karijere te 1983. godine. I dalje je bio sjajan igrač, no najbolji dani su bili iza njega. Sixersima se jako svidio igrač North Caroline, te su ga htjeli uzeti na draftu, pa su ponudili Bullsima Dr.J-a za taj pick. Bullsi su odbili, fokusirali su se na budućnost, jer znali su da će im Dr. J donijeti samo nekoliko sezone dobre košarke. Iako je i Erving legenda, ovo je bila sjajna odluka Bullsa.

Ponovo 76ersi: Treći pick za Charles Barkleya, Andrew Toney And Clemon Johnson (1984)

Nakon odbijanja tradea za Ervinga, Sixersi nisu odustajali. Podebljali su ponudu. Ona je sada glasila, 5. pick, Andrew Toney i Clemon Johnson. Bullsi su gledali u budućnost, pa su im Sixersi i to ponudili. Taj pick je na kraju bio Barkley, a uz njega Toney je bio Allstar igrač sezonu prije dok je Johnson bio koristan visoki igrač. Kompletan paket, mladi igrač, Allstar i solidan visoki igrač. No, Bullsi i to odbijaju.

Bullsi (???): Treći pick za Jacka Sikmu (1984)

Ovu ponudu su vjerovali ili ne napravili sami Bullsi. Bili su u potrazi za pravim centrom, a prvi izbor je bio Sikma iz Sonicsa. Jedan od najpodcjenjenijih igrača Lige, višestruki Allstar je trebao pojačati Bullse. No, Sonicsi su na kraju odbili trade, jer su htjeli dobiti centra za Sikmu. Srećom po Bullse…

NBA.com

Povo Bullsi: Treći pick za Terry Cummings (1984)

Nakon Sikme Bullsi su i dalje bili u potrazi za centrom. Sada su krenuli put Los Anglesa i mladu zvijezdu Clippersa Terry Cummingsa. On je sezonu prije te bilježio sjajnih 23 poena uz preko 10 skokova u prosjeku. Osim toga Cummings je rođen u blizini Chicaga, tako da su Bullsi htjeli dovesti domaću zvijezdu. Činilo se tada win win situacija, no na kraju je trade otpao i Cummings je ostao u Clipperisima.

LA Clippers: Dajem sve za Jordana (1988)

Clippersi su jako žalili što je onaj trade propao. Žarko su htjeli Jordana, a ponovo su probali 4 godine kasnije. To tada je Jordan već bio na putu da postane Najbolji ikada. Godinu prije toga uzeo je MVP i DPOY naslov, no Bullsi nisu mogli doći daleko u playoffu. Clippersi su htjeli poljuljati vjeru Bullsa u Jordana i ponudili su nevjerovatan trade paket. Vlasnik Donald Sterling je rekao Bullsima da mogu izabrati bilo kojih 5 igrača iz rostera za Jordana. Nije bilo ograničenja za Bullse, no Clippersi nisu imali baš jak tim, te je i taj trade otpao.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*