Genijalni ili očajnički potez?

ClutchPoints

Na početku prošle sezone Wizardsi su dobili grozne vijesti. Još jednu sezonu su morali pregurati bez ponajboljeg i najplaćenijeg igrača, Johna Walla. Wall je propustio više od polovice prošle sezone zbog puknuća ahilove tetive. Činilo se kako postoji šansa da bude spreman, no oporavak nije tekao po planu. Wall se nije vraćao na parket.

Unatoč tome što nije mogao igrati, Wall je na sve načine pokušao biti s ekipom. Redovno je sjedio pored klupe u odjelu i ponekada “glumio” pomoćnog trenera. Činilo se da cvjeta ljubav između Wall i Wizardsa. Posebno nakon što je Wall izjavio kako je uvjeren da se vraća još jači. “Čujem kako većina govori da imam najgori ugovor u Ligi. To je okej. Čini mi se da kada sam igrao, svi oni su pričali da zaslužujem taj ugovor. Sada kada sam povređen priča je obrnuta. Kritičari samo neka pričaju…” izjavio je Wall. Te riječi će morati potvrditi u drugom dresu. Prije nekoliko dana odjeknulo je NBA Ligom – Wizardsi i Rocketsi zamijenili Walla i Westbrooka.

Paničan potez ili neminovna odluka?

Rocketsi su se nakon propalog Moreyovog eksperimenta potpuno raspali. Otišao je Morey, D’Antoni a i raspustili su dobar dio rostera. Nisu skrivali da se žele riješiti Westbrooka. Kao ni što Brodie nije skrivao da ponovno želi trade. Ipak, zaintersiranih strana nije bilo baš previše. Spominjali su se Hornetsi, sve dok nisu uzeli Lamela na draftu, a i uvijek prisutni Knicksi. Iznenađujuće, Knicksi nisu “zagrizli”.

Čini se kako nije bilo drugog rješenja niti za jednu ekipu. Wall, kao i Westbrook vuče ogroman ugovor, a na parketu ga nije bilo više od dvije godine. Problemi s koljenom i ahilovom tetivom sigurno su ostavili traga na 30-godišnjeg Walla. Teško da će Wall nakon ovakvih povreda ponovno biti najbrži igrač Lige kao u najboljim danima. Bolji je šuter od Westbrooka, iako ni njemu to nije najjače oružje, pa se bolje uklapa u petorku s Hardenom. Ipak, ako Wall ne proigra Harden bi i drugom nogom mogao biti na izlaznim vratima.

Wizardsi su ovim potezom potpuno razdrmali ekipu. Pitanje je koliko će se West prilagoditi ekipi. Gledajući posljednjih nekoliko mjeseci prije “balon” Westbrook je igrao fantastičnu košarku. Uhvatio je ritam, prilagodio se ekipi i dominirao. Nažalost povreda ga je izbacila iz ritma, vratio se nakon početka balona. Formu nažalost nije uspio uhvatiti, no definitivno postoji nada da će se West vratiti na taj nivo igre u dresu Wizardsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*