7 stvari koje niste znali o Lebronu Jamesu!

screenshot

Najbolji košarkaš današnjice, Lebron James, ušao je u svoju 18. NBA sezonu. Nakon osvojenog prstena u Miamiu, vratio se u rodni Cleveland i uzeo naslov s Cavsima. To nije bilo dosta, pa je “odnio talent” u Los Angeles i u prošloj sezoni, pod svim nesretnim okolnostima, Lebron se okitio svojim četvrtim prstenom.

Evo i neke zanimljivosti o Kralju koje možda niste znali:

  1. Jedan je od vlasnika slavnog engleskog premierligaša Liverpoola. Zaljubio se u njihovu istoriju i činjenicu da imaju 18 naslova prvaka engleske lige. “Želim postići isto što i oni, imati 18 naslova prvaka”. 2011. godine je kupio udio u klubu i došao posetiti igrače. Ostao je pogledati utakmicu s najvećim rivalima Manchester Unitedom.
  2. Majka mu je kupila Hummera dok je još bio u srednjoj školi. Činilo se kako su ga vrbovala razna sveučilišta i pokušali na nelegalan način dovesti kod sebe. No kako je Lebron odmah posle srednje škole otišao u NBA, te sumnje su pale u vodu. Verujemo da je morao što prije zaraditi neku paru da se taj Hummer i otplati.
  3. S Jordanom deli jedan rekord. Jedini je igrač u istoriji lige koji je u istoj sezoni osvojio nagradu za MVP-a lige, MVP-a Finala i Olimpijsku medalju.
  4. Pokušao se prijaviti na draft godinu prije završetka srednje škole. Izgubio je utakmicu finala sa St.Maryem i nije uspio uzeti nagradu za najboljeg srednjoškolskog igrača, te je pisao peticiju da izađe na draft godinu ranije. To mu nije uspelo, a NBA je 2006. godine podigla granicu za prijavu, tako da sada igrači moraju ili pauzirati ili upisati barem jednu godinu sveučilišta da se prijave na draft.
  5. U osnovnoj školi (u Americi je malo drugačiji sistem nego kod nas, ali imao je godina kao da ovde ide u osnovnu) Lebron je propustio 82 od 120 školskih dana. Naime kako bi preživeli njegova majka je sudelovala u nekoliko sitnih prekršaja, te je morala na kraće vreme u zatvor. Mali Lebron se sramio te nije htio ići u školu. Sve je nadoknadio iduće godine kada nije izostao niti jedan dan.
  6. Kada je prerastao Jordana (6″6″) nije se više hteo meriti. To se dogodilo u drugom razredu srednje škole. Htio je ostati anoniman. Rekao je zovite me Basketball Man.
  7. Jordan je hteo da Lebron prije svoje junior godine učestvuje na privatnim treninzima u Chicagu i dao je svoj broj Lebronu. Ali Lebronovi prijatelji su se domogli broja i nazivali Jordana i spuštali slušalicu. Nedugo nakon toga promenio je broj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*