A di je Beli?

screenshot / youtube

Većina naših košarkaša imala je sjajno otvorenje sezone. Jokić je na MVP nivou, Dončić, Vučević i Bojan Bogdanović polako hvataju formu, a nažalost neko vrijeme ćemo biti bez Nurkića i Bogdana. Ipak nije svima krenulo sjajno u novoj sezoni.

Nemanja Bjelica, donedavno standardni član rotacije, čak i petorke Kingsa ove sezone gotovo da ni ne ulazi u igru. Naš krilni centar imao je sezonu karijere, prvi puta je bio dvoznamenkast u NBA sa 11.6 poena, te 6.4 asista u prosjeku prošle sezone. Čini se da odlaskom svojih sunarodnjaka, prvo Divca i Peđe, a nakon toga i Bogdana, Beli je izgubio kredit kod Waltona. Potpuno ga je zapostavio, od ukupno deset odigranih utakmica, samo je u dvije igrao preko 15 minuta, u posljednje tri nije dobio niti sekunde.

Walton više vjeruje Barnesu, Bagleyu pa čak i Glennu Robinsonu. Kako su Kingsi trenutno na 5-8 scoreu, ne znam da li je Walton dobro odlučio. No čini se kako je i posljednji iz naše “kolonije” u  Sacramentu na izlaznim vratima. Krajem ove sezone Bjelici ističe ugovor s Kingsima, pa je za vjerovati da će biti mijenjan, kako ga ne bi izgubili za džaba. Zasada Kingsi nisu povukli nikakav potez, no Beli definitivno ima još koju kvalitetnu sezonu u nogama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*